14 spillere på landslaget

Etter å endelig ha kommet i gang med Serie A-sesongen er det klart for landslagspause hvor hele 14 Roma-spillere skal spille for sine respektive nasjoner, hvorav 4 av dem tar turen for å møte Norge til tirsdag. 

italy florenzi

Mattia Destro, Alessandro Florenzi, Daniele De Rossi og Davide Astori, Italia

4. sep: Nederland

9. sep: Norge

Da Antonio Conte tok ut sin første Italia-tropp ble hele 4 Roma-spillere tatt med i motsetning til VM hvor kun De Rossi ble inkludert. Astori, Destro, Florenzi og De Rossi skal alle ta turen til Oslo neste uke hvor den første EM-kvalifiseringskampen til EM i 2016 spilles. Før den tid skal Italia måle krefter i en treningskamp mot bronsjevinnerne fra VM torsdag kveld.

Vasilis Torosidis, Kostas Manolas og Jose Holebas, Hellas

7. sep: Romania

Vasilis Torosidis har vært en gjenganger i denne spalten de siste årene, men etter at landsmennene og forsvarskollegaene Kostas Manolas og Jose Holebas ankom Roma sent i august sitter ikke Torosidis alene lengre når han tar flyet til landslagssamling. Alle tre var med til i VM i sommer og skal EM-vinnerne fra 2004 komme seg til nok et mesterskap blir disse tre Roma-spillerne viktige. Som i VM-kvalifiseringen er Romania motstander for Hellas, men denne gangen står ikke Bogdan Lobont i mål for rumenerne.

Gervinho, Elfenbenskysten:

6. sep: Sierra Leone 

10. sep: Kamerun

Kvalifiseringen til Afrikamesterskapet som går av stabelen i Marokko i januar 2015 sparker også i gang denne uken og Gervinho skal naturlig nok hjelpe Elfenbenskysten til å kvalifisere seg. Motstanderne i løpet av de neste dagene er Sierra Leone og Kamerun hvor Elfenbenskysten er klare favoritter. Kongo er siste lag i gruppen.

Radja Nainggolan, Belgia

4. sep: Østerrike

Etter å ha blitt vraket til VM er Nainggolan tilbake i landslagsvarmen. Belgia starter ikke kvalifiseringskampene før i oktober, men møter Østerrike til en treningskamp torsdag kveld.

Miralem Pjanic, Bosnia

4. sep: Liechtenstein

9. sep: Kypros

I gruppe med Radja Nainggolan og Belgia finner vi Pjanic sitt Bosnia. I motsetning til Belgia starter Bosnia kvalifiseringen på tirsdag mot Kypros, før den tid spiller Pjanic treningskamp mot Liechtenstein.

Maicon, Brasil

5. sep: Colombia

9. sep: Ecuador

Selv etter treningskifte har fortsatt Romas høyreback tillit i hjemlandet og er klar for to treningskamper mot Colombia og Ecuador som spilles i USA.

Adem Ljajic, Serbia

7. sep: Frankrike

I en kvalifiserings-gruppe med bare 5 lag må Serbia og Ljajic vente på kvalifiseringskampene, men får mulighet til å møte vertskapet til EM i 2016 på søndag.

Antonio Sanabria, Paraguay

7. sep: De Forente Arabiske Emirater

Unggutten skulle egentlig spilt en treningskamp mot Ukraina i går, men pga. den urolige situasjonen i landet valgte Paraguay og avlyse kampen og blikket er nå rettet mot treningskamp mot De Forente Arabiske Emirater.

Salih Ucan, Tyrkia U21

5. sep: Malta U21

9. sep: Sverige U21

Vår nye unge yndling og krølltopp skal ut i de to siste kvalifiseringskampene til U21EM og er nødt til å vinne begge kampene mot Malta og Sverige for å ha mulighet til å nå sluttspillet. Tyrkia ligger på 3.plass med 10 poeng og har fem poeng opp til gruppeleder Polen som har spilt en kamp mer. Hellas ligger på 2. plass med 12 poeng og møter Polen i den siste kvalifiseringskampen. En del skal dermed gå i favør Tyrkia for at vi skal få se Ucan i sluttspillet i Tjekkia neste år.