– Vi har ingen pris på Strootman

Romas sportsdirektør forteller om transfersommeren til Roma:

Strootman blir på mange måter Romas neste forsterkning?

– Han er en fantastisk spiller. Vi har lyst til å beholde ham. Han spilte glitrende forrige sesong. Et salg? Det er bare oppspinn fra britisk presse. Kevin er ikke til salgs. Han er ikke verdt mye fordi han ikke er til salgs. Man setter ikke verdi på spillere før de er til salgs.

Rabiot er fortsatt tilgjengelig?

– Uansett hva det blir til så blir det etter avtale med PSG. Vi kan ikke la vær å følge ham, han er en spiller vi liker. Vi har lyst til å hente ham, men vi vil gjøre det på den rette måten og ikke hente ham på free transfer.

Kan du klargjøre mer hva som skjedde med Benatia?

– Det var en utmattende sak som presidenten vår nå har begravd. Bayern har prøvd å roe ned situasjonen, men jeg vil gjerne legge til noe, fordi jeg føler jeg må. Forrige mai, da jeg forsøkte å signere ham hadde han et bedre tilbud fra en annen italiensk klubb, men han valgte Roma. I januar kom det et bud, men han ville bli, men ville ha bedre økonomiske betingelser. Vi ga ham et tilbud om en ny kontrakt, som respekterte den avtalen vi hadde inngått i juni. Han ville derimot ha €5 millioner netto og det fortalte jeg ham hadde vi ikke hadde sjanse til å tilby. Til slutt solgte jeg ham fordi han ikke lenger hadde samme vilje til å være her.

Maicon er tilbake. Hvordan er tilstanden hans?

– Vi må respekterer Maicon. Han sa fra seg masse penger da han valgte å komme hit fra Manchester City. Han er en vinner. Vi må la ham få fred fordi han trener, lider og spiller med gruppa. I fjor spilte han 28 kamper på høyeste nivå og spilte også da han var i en dårlig fysisk tilstand. Han må behandles med den verdigheten han fortjener.

Er Roma sterkere enn Juve?

– Det er som Garcia sa, de har ikke mistet noen. Vi kan ikke tro at de er svekket. Avstanden i fjor var 17 poeng, men jeg tror at den er mye mindre nå.

– Du er alltid litt trist på slutten av et overgansvindu, dessverre må jeg ta mange tunge valg. For eksempel solgte jeg Dodó fordi han aldri kom til å få muligheten til å utvikle seg her, ettersom han alltid ble kritisert. Destro er en toppspiss, vi vet hvor god han er og er glade for at vi har beholdt ham. Vi avslo noen bud. Iturbe er en ekspesjonell spiller. Han finner snart den rette balansen mellom å spille etter lagets behov og utnytte sin egen kreativitet.

– Vi betaler alltid den rette prisen for spillere. Noen ganger betaler vi faktisk mindre enn det også.