Før Empoli-Roma

Etter å ha startet sesongen på ypperlig vis med 2-0 over Fiorentina tar ulvene turen nordover til Toscana på lørdag for å møte Empoli for første gang siden 2007. 

roma empoli

 

 

I den siste serierunden i 20072008-sesongen kjempet Empoli for å overleve, mens Roma hadde muligheter  til å ta Scudetto med seier. Empoli vant sin kamp mot Livorno og var avhengig av at Roma slo nedrykkskandidat Catania for å holde plassen. Som så mange ganger siden greide ikke Roma å slå Catania og det hele endte med uavgjort og dermed måtte Empoli ta den tunge veien ned til Serie B, kun ett poeng bak Catania. Etter 6 sesonger i Serie B er Empoli klare for et nytt Serie A-eventyr etter at de sikret 2.plassen i siste serierunde bak overlegne Palermo. De fleste eksperter har tippet at det blir kun en rask visitt og at det mest sannsynlig kommer til å ende med nedrykk for laget som trenes av den ukjente Maurizio Sarri. I Serie A-debuten for Sarri ble Di Natale for sterk med sine to scoringer mot gamleklubben som gjorde at Udinese vant enkelt 2-0. Nå returnerer laget til Stadio Carlo Castellani for å endelig få spilt Serie A-fotball igjen på hjemmebane og dermed muligheten til å revansjere hendelsen fra 2008.

Roma har faktisk ikke vunnet borte mot Empoli siden John Carew var en del av laget i 2003 da Totti scoret begge målene i 2-0 seieren. Dog har Roma bare gjestet Stadio Carlo Castellani tre ganger siden den gang, men Empoli vant faktisk 1-0 med ti mann både i 2005 og 2007. Sist lagene møttes i Toscana var i nedrykksesongen til Empoli da Roma ledet 2-0 til pause etter scoringer Giuly og Brighi, men Empoli slo tilbake med to scoringer i andre omgang hvorav den siste kom på overtid av Sebastian Giovinco.

Av dagens spillestall er det verdt å nevne Empolis nummer 10, Franseco Tavano. 35-åringen scoret nest mest i Serie B i fjor med 22 scoringer og har scoret over 100 mål for klubben over to perioder. Noen husker kanskje Tavano fra tiden i Roma der han var utlånt fra Valencia våren 2007 og var med å vinne Coppa Italia for Roma den halve sesongen han var på besøk. Den tidligere Roma-spilleren fortalte Gazzetta torsdag at han trodde Empoli kom til å vinne 2-1 i tillegg uttalte han at lagets trener var veldig detaljorientert og sammenlignet Sarri med Spalletti: «Han (Sarri) har fylt oss opp med informasjon om Roma og når vi går ut på banen lørdag vet vi eksakt hva vi skal gjøre for å skape vanskeligheter for Roma.» Resten av spillerstallen består av veldig få med Serie A-erfaringer og Sarri kommer nok til å stille med noen unge spillere som er oppfostret i klubben. Sarri har nesten en full spillertropp å velge fra ettersom det kun er den rutinerte  Massimo Maccarone som er skadet.

For Romas del har en hele 14 spillere manglet på Trigoria den siste uken grunnet landslagsoppdrag, men samtlige har kommet tilbake uten en skade og det er helt vesentlig med tanke på kampprogramet som venter i løpet av september. Hele 6 kamper skal spilles i løpet av de neste 18 dagene hvor det hele starter med Empoli borte lørdag kveld. Rudi Garcia har litt å tenke på angående laguttakene de neste ukene og vi kan nok vente oss noen overraskelser fra tid til annen. Gazzetta hevder at Garcia kommer til å vrake Totti i Serie A-kampene før en Champions League-kamp og det kan da altså bli tilfelle i morgen ettersom CSKA Moskva venter på Olimpico til onsdagen. To som ikke får lov til å være med når Roma gjør comeback i Champions League er Kostas Manolas og Daniele De Rossi som er suspendert, og dermed er det ventet at begge disse starter mot Empoli. Mest sannsynlig gjør ikke Garcia mange forandringer fra laget som slo Fiorentina, men at vi får se Destro og Maicon i stedet for Totti og Torosidis burde ikke overraske mange.

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

Empoli 4-3-1-2: Sepe; Laurini, Tonelli, Rugani, Hysaj; Vecino, Valdifiori, Croce; Verdi; Tavano, Mchedlidze

Roma 4-3-3: De Sanctis; Maicon, Manolas, Astori, Cole; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Iturbe, Destro, Gervinho

 

Kampinfo

Lag: Empoli – Roma

Stadion: Stadio Carlo Castellani

Dato: Lørdag 13. september

Kl: 18:00

TV: Kun csports.no