En, to, tre, fire, fem og vi er tilbake!

Det var knyttet stor spenning til Romas tilbakekomst i Europas gjeveste turnering, det var ikke nødvendig ettersom Rudi Garcias menn feide all tvil til side veldig tidlig og gav seg ikke før de hadde satt 5 baller bak Akinveev. 

gervinho iturbe cska

Romas lag: De Sanctis, Maicon, Manolas (76′ Yanga-Mbiwa), Astori, Torosidis, Nainggolan, Keita, Pjanic, Iturbe (26′ Florenzi), Totti, Gervinho (71′ Ljajic)

En kunne høre før kampstart at Champions League hadde vært savnet på Olimpico etter at Curva Sud gladelig ble med på å synge den siste strofen av den velkjente Champions League-hymnen. Klare var også spillerne som tok kontroll over kampen fra avspark og etter kun noen få minutter var Roma nære ved å ta ledelsen da Radja Nainggolan presset en CSKA-forsvarer til å nesten sette ballen i eget nett.

En måtte dog ikke vente lenge før den første scoringen kom; kun seks minutter hadde gått da Gervinho fant Iturbe som hadde lurt både offsidelinjen og CSKA-keeper Igor Akinveev før han satte inn Romas første Champions League mål for sesongen på iskaldt vis. 4 minutter senere var rollene byttet om da Iturbe fant Gervinho som tuppet ballen inn til 2-0 og før 20 minutter var spilt satte Maicon inn Romas tredje.

Da det så vidt hadde begynt å synke inn at Roma ledet 3-0 etter 20 minutter gjorde Gervinho det han kunne for at Roma-supportere rundt om i hele verden virkelig måtte klype seg i armen da han tok vare på en fantastisk pasning fra Totti og rundlurte noen CSKA-forsvarere før han satte inn 4-0 etter halvtimen spilt.

Selv om CSKA var farlig nære en scoring da Doumbia kom alene med De Sanctis var det vanskelig å se hvordan Roma skulle rote bort ledelsen selv om Zeman hadde vært trener.

Hvis det skulle være noen som helst tvil til pause ble den satt til side fem minutter ut i andre omgang da Torosidis la et fantastisk innlegg som Florenzi headet via hodet til Ignashevich som var uheldig og satte ballen inn bak egen keeper. 5-0 etter 50 minutter og da var Roma fornøyd. For de  siste 40 minuttene tok CSKA over og hadde nok fortjent mer enn det ene trøstemålet Doumbia satte inn 10 minutter før slutt ettersom russerne hadde to skudd i tverliggeren hvorav den ene krysset mållinjen uten at dommeren fikk det med seg.

Selv om CSKA yppet seg på slutten var det aldri tvil om at Roma skulle ta med seg de tre poengene og gruppeledelsen i Gruppe E. Neste Champions League kamp er 30. september borte mot Manchester City som forøvrig tapte 1-0 mot Bayern München i kveld.

En perfekt start på denne sesongens Champions League er et faktum og en kan så smått begynne å drømme om hvor dette kan ende om spillet fortsetter på det viset vi så de første 50 minuttene. Forhåpentligvis fortsetter denne entusiasmen og kvaliteten da Zeman tar med seg sitt Cagliari på Olimpico til søndag.

 

GRAZIE ROMA!