Spillervurderinger CSKA

En sterk time gir fine karakterer for rekord-Roma.

Morgan De Sanctis – 7.5: Har lenge ikke all verden å gjøre, men varter opp med noen lekre redninger når han først må i aksjon. Kommanderer de foran seg forbilledlig som alltid. Gir én retur, men ordner opp i det selv. Kan lite gjøre med baklengsmålet.

Maion – 8: Uansett hva som skjedde i Brasil har det ikke gått utover prestasjonene til Maicon, snarere tvert i mot. Übervillig offensivt og ser overraskende bra ut fysisk. Offensiviteten gir seg betaling i form av scoring, der han dog fikk hjelp av den en gang så lovende Igor Akinfeev. Får litt trekk for småklønete opptreden i forkant av CSKAs redusering.

Kostas Manolas – 8.5: Om en greker noen gang har hatt bedre spents enn Kostas Manolas må det være den greske guden Spenztus. Sabatini ser ut til å ha treffet særdeles godt da han valgte grekeren som erstatter for Mehdi Benatia. Strålende i duellspillet og rydder gjerne opp i andre sektorer enn sin egen. Har eksepsjonell fart og avverger mange farer før de utarter. Har tatt nivået imponerende fort.

Davide Astori – 7: Godkjent match for Davide Astori, noe mer uryddig enn sin stoppermakker. Er meget rolig med ball, om enn noen gang i overkant rolig. Løser rollen sin godt, må dessverre ut med skade på tampen.

Vasilis Torosidis – 8: Meget sterk kamp fra en av klubbens mest undervurderte spillere. Artig at høyrebacken spiller venstreback og leverer enda sterke innlegg i boks. En av klubbens mest stabile innleggsføtter fra kant på lang tid. Må få stor del av æren for Romas femte mål. Fin start på sesongen for Torosidis etter en meget bra kamp i serieåpningen mot Fiorentina.

Seydou Keita – 7.5: Finnes det en mer rutinert fotballspiller en Seydou Keita? Mistenker noen ganger at mannen spiller uten puls. Ekstremt stø pasningsfot, kjenner sine arbeidsoppgaver ut og inn. Overlater oppgaver han ikke er den best skikkede til å løse til andre. Genial signering.

Radja Nainggolan – 8.0: Spilleren som konstant går på høyoktan. Det er både hans styrke og hans svakhet. Klarer ikke alltid å omstille når han har vunnet ball og dermed kan pasningene gå både hit og dit. Er allikevel kanskje Romas viktigste spiller. Pisker opp tempo offensivt og gir ikke motstander fri defensivt. Leverer jevnt høye prestasjoner.

Miralem Pjanic – 7.5: Leverer bra, men så instrumental som vi er vant til å se han var han kanskje ikke. Allikevel er Pjanic meget stø der han er med å sy sammen det ene praktangrepet etter det andre i første omgang. Burde hatt en scoring i andre omgang, men avslutningen ble i overkant arrogant.

Juan Manuel Iturbe – 7.5: Fikk bare 26 minutter, men ville trolig stukket av med en bedre karakter dersom han ikke hadde skadet seg. Iskald da han kom alene med Akinfeev i sin Champions League-debut. Følger opp med assist da Gervinho scoret sitt første for kvelden. Har et voldsomt driv med ball som kan minne om Erik Lamela, skjønt Iturbe kanskje er enda mer direkte i tilnærmingen sin.

Francesco Totti – 8: Il Capitano med sin første fulle kamp for sesongen og alle er vel enige om at det eneste denne kampen manglet var en Totti-scoring. Fyrte av ved noen anledninger, men det var pasningene som var beholdningen fra Totti. Assisten til Gervinhos andre drar karakteren godt opp. Akkurat det der er det nesten bare Totti som gjør og han gjør det nesten hele tiden. Daje!

Gervinho – 8.5: Matchens lirare. CSKA hadde overhodet ikke gjort hjemmeleksa si og ga ivorianeren det han liker aller best; store området med gress å boltre seg på. Kjørte karusell med russerne, men viste seg også frem som servitør. Assisten til Iturbe er utsøkt. På sin første scoring får han imponerende kraft i kula, mens han på sin andre strålende leker seg forbi én russer før han med den største selvfølgelighet legger ballen i hjørnet. For en måte å feire ny kontrakt på!

Alessandro Florenzi (64′) – 7: Kommer inn for Iturbe og får en drøy time. Gjør ikke angrepet noe mindre dynamisk, men har selvsagt ikke samme flair med ball som Iturbe. Ikke den mest synlige utpå der, men heller lite å utsette på romern som bedyret at han fikk et eller annet på ballen da Torosidis sitt innlegg til slutt endte i nettmaskene.

Adem Ljajic (19′) – N/A: Kom inn for Gervinho uten å utmerke seg noe særlig.

Mapou Yanga-Mbiwa (13′) – N/A: Roma hadde for lengst tatt foten av gasspedalen da Yanga-Mbiwa fikk sin debut. Rotet sammen med Maicon på baklengsmålet, ellers lite å merke seg etter franskmannens Roma-debut.

Rudi Garcia – 8.5: Hvilte spillere mot Empoli og fikk igjen for det mot CSKA. Samtlige som kom inn på laget var instrumentale. Lyktes meget godt med å gå hardt ut fra start. Korrekt å gi Yanga-Mbiwa spilletid. Tydelig oppgitt over Romas ferie de siste 20 minuttene og i særdeleshet baklengsmålet.