Zdenek Zeman før Roma-Cagliari

Imorgen returnerer Zdenek Zeman til Roma for å møte sin gamle arbeidsgiver. Litt over to år etter at det var duket for Zemanlandia 2.0 i Roma, har tsjekkeren tatt fatt på nye oppgaver. I den anledning har kulthelten tatt seg tid til å svare på noen spørsmål om det som er hans favorittklubb, til Gazzetta dello Sport.

tumblr_mfi5wuuKO71qjai0go1_500

«Jeg er veldig glad for å komme tilbake hit. For meg så er det som å komme hjem, for jeg har bodd mer enn 20 år i Roma.»

«Kampen? Vi er fortsatt ikke ferdig med arbeidet som må gjøres. Vi lærer oss fortsatt å spille fotball. Roma kan dette for lengst. Vi må ta våre sjanser, og respektere at vi er underdogs for øyeblikket»

Zeman er svært rask med å avklare at han er en stor beundrer av Rudi Garcia på spørsmål om sin etterfølger:

«De viste oss ifjor at de kunne vinne ti kamper på rad. Det er ikke tilfeldig, de kan gjøre det igjen. De fikk betale dyrt ifjor for skader på nøkkelspillere, men nå er stallen bredere og sterkere. Roma endte 16 poeng bak Juventus ifjor, men det store gapet er for lengst borte. Roma har alt som skal til for å vinne scudetto. »

Selv om enkelte romanista med selektiv hukommelse er flinke til å snakke nedlatende om Zeman, er det lett å glemme hvem som var en av nøkkelpersonene bak Francesco Tottis blomstring:

«For meg er han spilleren. Han kan gjøre hva som helst, hvor som helst på banen, på en unik måte ingen kan forutse. Han kan avgjøre kamper alene. I mange år har Totti bært Roma på sine skyldre. Generøs og uegoistisk som han er, tenker han mer og mer på laget enn seg selv. Dersom han var egoistisk, hadde han tangert Piolas scoringsrekord for lenge siden. Jeg har vært utrolig heldig som har fått trene Francesco ved to anledninger.»

91040a09240143ef8f5a8c8ad7a267e3_immagine_ts673_400

Videre får kjederøykeren spørsmål om Roma-fansen.

«Jeg har aldri trent et lag med fans som Roma. (Skal hilse fra Zeman, Lazio) Jeg har heller aldri sett fans som Roma sine, andre steder. Flere lag i Europa som Barcelona og Real Madrid har fantastiske tilhengere, men ingen er som Roma sine. De har en særegen lidenskap, varme og tilknytning til laget.»

Undertegnede mener alle med hjerte i Roma bør ha enorm respekt for mannen som ga Francesco Totti kapteinsbindet og bidro til å gjøre han til den spilleren han er. Han ga oss noen fantastiske øyeblikk i 2012/2013 sesongen, selv om eventyret endte som det gjorde. Jeg ønsker Zeman alt godt og tre poeng i alle kamper, med unntak av de to oppgjørene mot Roma. Daje Zeman!

Et klipp fra Zemans første periode i Roma:

http://www.youtube.com/watch?v=HWPNWcSNz9Q

Her er høydepunktene fra hans siste sesong i Roma

http://www.youtube.com/watch?v=LjvhprBQNNw

Zdenek-Zeman