Foran Roma – Cagliari

Zdenek Zeman tilbake i Roma! Forrige gang man kunne lese dette endte det hele med skuffelse for både Zeman og alle romanisti, enten de var optimistiske eller skeptiske foran ’bohemens’ andre periode som Giallorossi-manager. Den tsjekkiske fotballromantikeren har siden funnet veien over Tyrrenhavet og tatt over roret i Cagliari. Cagliari, hvis to kanskje beste spillere på denne tiden i fjor, i form av Nainggolan og Astori, nå spiller for Roma.

Hittil har det gatt noe trått for Cagliari. De to foregånde serierundene har kun ført til ett eneste poeng, tatt borte mot Sassuolo den 31. august. I forrige runde ble det hjemmetap mot Atalanta, et lag flere synsere har ment hadde et fryktelig overgangsmarked og en svekket stall. Historien er dog ikke overraskende for de som husker et par år tilbake. Cagliari kommer til massevis av sjanser, spesielt med dyktige Marco Sau i spissen men makter ikke å kapitalisere; bakover er det tynt i rekkene og det blir for enkelt å kontre.

Om Roma skal lene seg tilbake og spille på kontringer eller om de skal forsøke å styre spillet og gå rett i angrep, som seg hør og bør på hjemmebane mot antatt svakere motstand, blir interessant. Under tilsvarende kamp  i fjor holdt Cagliari hjemmelaget til et frustrerende målløs kamp. Returoppgjøret på Sardinia endte med seier til Roma med sifrene 3-1 etter tre scoringer av Mattia Destro, i en kamp hvor han også pådro seg fire kampers suspensjon for et slag bakfra på ingen andre enn Davide Astori.

Som kjent skadet både Astori og Iturbe seg i overhøvlingen av CSKA Moskva tidligere i uken, og er dermed ikke med i troppen. Det er heller ikke Leandro Castan, som nå visstnok sliter med noen øreproblemer som skal være kortvarige. Dette kan fort bety et helt nytt midstopperpar i form av Kostas Manolas og Mapou Yanga-Mbiwa, som forhåpentligvis har trent litt gloser på et felles språk denne uken.

Førsteelleveren forventes å se slik ut:

4-3-3: De Sanctis; Cole, Yanga-Mbiwa, Manolas, Torosidis; De Rossi, Nainggolan, Pjanic; Gervinho, Destro, Florenzi

Usikkerhetene ligger vel rundt hvorvidt Ljajic skal få en ny sjanse fra start til fordel for Gervinho, selv om det ikke er noen tvil hvem av disse som har vært mest imponerende hittil. Totti kan også selvsagt starte, men Destro vil trolig få muligheten.

For Zeman er kun Sebastian Eriksson ute med skade, og denne lagoppstillingen er mest sannsynlig:

4-3-3: Colombi; Avelar, Rossettini, Ceppitelli, Pisano; Ekdal, Conti, Crisetig; Cossu, Sau, Ibarbo

Kampstart er 15:00 og det forventes flott fotballvær i hovedstaden.