Roma 2-0 Cagliari

To kjappe scoringer i starten av første omgang var nok til å sikre nok en trepoenger og Rudi Garcias maskineri fortsetter fremover. 

Florenzi Cagliari

 

Romas lag: De Sanctis, Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Cole, Keita, De Rossi (82′ Emanuelson), Nainggolan, Florenzi (71′ Ljajic), Destro (68′ Pjanic), Gervinho

 

Zdenek Zeman var tilbake på Olimpico etter at han måtte ta sin hatt og gå etter det tilsvarende oppgjøret i 2013 da Roma tapte 4-2 og tsjekkeren fikk en blandet velkomst av Curva Sud før kampstart. Da Cagliari sparket i gang kampen var det på sedvanlig vis med 8 mann på midtstreken som sprinter fremover, balltapet kom rimelig fort og derifra tok Roma kontrollen over resten av kampen.

For etter kun 10 minutter ble vi minnet på Zemans taktikk har sine mangler da Gervinho fant Florenzi med en fin gjennombruddspasning før unggutten fant Destro inne i boksen som enkelt kunne sette inn Romas første. Et vakkert angrep ble fulgt opp av et enda vakrere et tre minutter senere da Keita spilte frem Gervinho som vendte opp og sendte ballen ut til Florenzi som smalt ballen inn i nettet og 2-0 til Roma. Florenzi spurtet direkte opp på langsiden for å kysse og klemme litt på sin bestemor Aurora (82) som har vært syk og var på sin første Roma-kamp for å overvære sitt barnebarn. Bestemoren hadde sagt før kampen at hun kom for å se kampen hvis Florenzi lovte å si hei til henne, noe han gjorde til gangs. Tårene satt løst hos 82-åringen som tydelig var en rørt og stolt bestemor, selv om Flornzi fikk gult kort for situasjonen.

De resterende 77 minuttene ble et evig langt gjesp, men selv med det lave tempoet fra begge lag måtte De Rossi halte av banen 9 minutter før slutt da Emanuelson fikk sin debut. Rudi Garcia var tydelig bekymret over skadesituasjonen til klubben på pressekonferansen etter kampen ettersom Castan, Astori, Ucan, Iturbe, Borriello, Strootman og Balzaretti er ute med skade for tiden: «Vi håper at de skadede spillerne kommer tilbake snart ettersom vi har mange kamper fremover og det å spille uten dem vil være farlig. Jeg vet ikke noe om Daniele, vi får se i morgen- man må alltid vente en dag eller to med muskelskader.» 

Nok en gang slapper Roma av etter å ha tatt ledelsen og det kunne virke som det var planlagt før kampen ettersom kaptein De Rossi valgte å spille mot Curva Sud i den første omgangen noe som er mot normalt. Med full pott i serien etter 3 serierunder og 5-0 i målforskjell topper Roma Serie A før det er klart for midtukerunde hvor Parma er motstander onsdag kveld.

Grunnet tett kampprogram og en liten redaksjon tar vi en liten spillervurdering her:

De Sanctis – 6,5: Uvanlig lite å gjøre ettersom Zeman satt på motsatt benk. Holder nullen nok en gang med 2 redninger. Kunne dog ha satt i gang noen  baller raskere for å utnyttet kontringer.

Maicon – 7: Lager noen unødvendige frispark defensivt, men er velvillig med offensivt.

Manolas- 7: Virker mer og mer som et røverkjøp og er en leder bakover i fraværet av Castan.

Mbiwa- 6,5: Grei debut fra start, men sliter litt med kommunikasjonen og ligger litt for dypt til tider i forhold til resten av back-linja.

Cole-  6,0: Når Cole begynner å skjønne hvordan Gervinho beveger seg kan han bli avgjørende, men inntil da er det ikke mye å rope hurra for.

Keita- 7: Har konstant hvilepuls og utstråler rutine tvers igjennom, fin pasning til Gervinho i forkant av 2-0 scoringen.

De Rossi- 6,5: Kamp på det jevne av De Rossi som ikke utmerker seg noe særlig med kapteinsbindet på. Måtte halte av banen like før slutt.

Nainggolan – 6,5: Litt for snill mot gamle lagkamerater i forhold til det vi er vant å se fra belgieren. Noen småfarlige balltap og ikke like dominerende på midten som i de foregående kampene.  

Gervinho – 7: Bidragsytende på begge scoringene hvor han var tredje sist og nest sist. Hadde stålkontroll på høyrebacken Pisano som ble byttet ut tidlig i andre omgang.

Destro – 7: Fikk fyrt av to skudd etter 10 minutter hvor den ene gikk i mål, men etter det så man ikke mye til spissen.

Florenzi – 7,5: Banens beste med scoring og målgivende. Vakker feiring og gir som alltid alt til en hver tid.

Garcia – 7: Tar nok en gang tre poeng uten at laget bruker alt for mye krefter og det er det viktigste. Hadde muligens vært gøy og sett noen andre fjes fra benken etter at kampen var kjørt.

Innbyttere:

Pjanic, Ljajic, Emanuelson: Kommer inn når veldig lite skjer og begge lag venter på at dommeren skal blåse av kampen ettersom Cagliari så det som umulig å hente inn 2-0 og Roma ikke ville bruke mer krefter enn nødvendig.