«Strootman er ikke til salgs!»

Siden nederlandske Luis Van Gaal tok over Manchester United har den engelske pressen nesten daglig linket Romas midtbanespiller til klubben.  Italy Soccer Serie A

Kevin Strootman kom i fjor sommer for en overgangssum på €16.5 og var allerede da fast inventar på Luis Van Gaal sitt Nederland. 24-åringen var den nederlenderen som spilte mest for landet sitt i kvalifiseringen til sommerens VM, et mesterskap han måtte gå glipp av etter skaden han pådro seg mot Napoli i mars.

Selv om Strootman ikke har spilt fotball siden mars har ryktene florert i engelske medier etter at den tidligere nederlandske landslagstreneren Van Gaal tok over pengesterke Manchester United. I følge disse mediene skal Roma ha satt en prisslapp på spinnville €76M mens United skal ha tilbudt Juan Mata pluss en pengesum i mellomlegg. I går slo Romas konsernsjef Mauro Baldissoni i mot de britiske avisene av at de var stolte over å ha Strootman i laget og kunne nesten ikke vente på at han skulle komme tilbake i tillegg til at han ikke er for salg.

James Pallotta (Romas president) gikk ut i dag med enda sterkere ord: «Det har vært non-stop skriving i britiske medier om Kevin Strootman og Manchester United. Kevin Strootman er ikke til salgs  og det har aldri vært en diskusjon i Roma. Avisene der er søppel. Vi verdsetter Kevin høyt og som en viktig del av vår langsiktige plan.»

Strootman er ventet å returnere på banen i slutten av november/starten av desember og vil mest sannsynlig rekke Romas siste gruppespillskamp i Champions League mot Manchester City.