Foran Parma Roma

Rudi Garcias menn jager sin fjerde strake seier i onsdagens oppgjør på Stadio Ennio Tardini!

tottivann'

Ett optimistisk bortelag ankommer pølsebyen for sjette sesongen på rad, etter Parmas retur til Serie A, etter opprykket i 08/09 sesongen. Og det er ikke bare sesongstarten som gjør at gjestene strutter av selvtillit; fasiten fra de ti tidligere møtene i Serie A tilsier at Giallorossi er godt vant med å ta poeng mot de hvitkledde (7 – 2 – 1 i Romas favør).

Man husker kanskje oppgjøret i fjor som regnet bort i februar, og måtte gjenopptas i april. Og da husker man målet til Taddei!

Litt er forandret siden den gang. Kanskje ikke så mye i forhold til hjemmelaget, som igjen virker å ha Serie A’s farligste angrep, samtidig som de verter opp med ligaens dårligste forsvar. Så ‘langt’ ut i kampanjen har 101-åringen puttet 7 ganger (som er nest mest, bak Milans 10), og i motsatt ende har Mirante hentet ut kula hele 8 ganger (som er mest). Men knepent har det vært, kan Donadoni si. To ettmålstap og en ettmåls seier, noe som kan tyde på at Parmaspillerne muligens er inne på noe, uten at de får det helt til.

Om dette skyldes en slags Europacup-depresjon er noe uvisst. Torino fikk, som kjent, plassen til Parma, da UEFA likte dårlig at klubben hadde ubetalt gjeld. For Parma gjorde seg absolutt fortjent til den plassen, gjennom tidvis bra spill, og flotte mål av det tidligere omtalte angrepet deres.

Ikke like stabilt i skinkehovedstaden som i den ekte, med andre ord.

Det nykomponerte Roma-forsvaret ser ut som om de har funnet tonen allerede, godt akkompagnert av en midtbane som inneholder alt man kan ønske seg. Teknikk, løpsstyrke, muskler, fart og ikke minst grinta!

Jeg skal ærlig innrømme at fjorårets sesongstart var i ypperste klasse, og ser ikke på det som noen selvfølge at det samme skal gjenta seg i år, men laget virker bare så utrolig mye mer stabilt. I alle ledd.

For oss som har fulgt Serie A noen år, er dette ingrediensen man har sett lenge; et stabilt Roma som ikke går på tåpelige smeller borte mot rolselag (tar seg bedre ut på vestlandsk enn leservennlig bokmål), og slipper inn utligninger da stadion-uret viser 93 min.

Dette er en helt annen virkelighet, og jeg vet at Morgan De Sanctis er enig med meg. Han liker nemlig ikke å hente baller ut av sitt eget nett, og jeg er sikker på han har flere meningsfeller, ikke bare foran seg på banen, men også på sidelinjen.

Og på sidelinjen er det også action! Dersom Roma ikke får bot for å gjøre narr av motstanderens postnummer, blir forelegget skrevet ut da man bruker a/v utstyr LNPA ikke har godkjent for å kommunisere med utsendinger på tribunen.

Dessverre vil man nok finne mer enn bare Garcias utsending. Der finner man nemlig Davide Astori, Daniele De Rossi, Marco Borriello, Federico Balzaretti, Juan Iturbe og selvsagt £1000M mannen Kevin Strootman. Denne flotte gjengen får muligens besøk av Leandro Castan også.

Parma sliter også med fravær i rekkene, der først og fremst Biabiany er ute så lenge som i tre-fire måneder. Usikre er også Pozzi og Paletta, samt backen Cassani er ute etter en operasjon i ryggen. Dette legger en grei føring til at portugiseren Pedro Mendes får ikle seg den hvite og blå drakta for aller første gang.

 

Forventet lagoppstilling, Parma:
Mirante; Mendes, Costa, Lucarelli, Gobbi; Acquah, Lodi, Jorquera; Ghezzal, Cassano, Belfodil

 

Roma:gervinho iturbe cska De Sanctis; Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Cole; Keita, Pjanic, Nainggolan; Florenzi, Destro, Gervinho

 

Regner med nok en voksen og solid forestilling av Roma, der man tar hjem 3 poeng etter å ha vunnet 2-0. Marcatori: Gervinho & Ljajic!

Forza Roma!!

 

Stadio Ennio Tardini, 20:45
Arbitro: Paolo Silvio Mazzoleni
Kampen vises dessverre ikke på noen norsk fjernsynskanal.