Spillervurderinger: Parma 1-2 Roma

Morgan De Sanctis – 6
Settes forholdsvis sjeldent på prøve av Parmas angrep, og plukker innlegg og et og annet langskudd uten større vanskeligheter. Sjanseløs på hodestøtet til De Ceglie, men jevnt over en solid kamp av De Sanctis.


Vasilis Torosidis – 5,5
Ingen spektakulær kamp av grekeren, men er med mye fremover på banen og skaper litt trøbbel på høyrekanten. Stopper det meste defensivt, men pådrar seg et noe unødvendig gult kort for et sleivspark i brysthøyde på en Parmaspiller

Kostas Manolas – 5,5
Vi har sett Kostas Manolas bedre enn i dag, for å si det sånn. Glipper markeringen på De Ceglie når Parma utligner, og setter inn en takling mot slutten som fort kunne resultert i straffespark til Parma. Den noe strenge karakteren gjenspeiler dog det høye nivået grekeren har lagt seg på i Roma, og undertegnede tror og håper dette kun var en midlertidig glipp.

Mapou Yanga-Mbiwa – 5,5
Etter Cagliari-kampen ble afrikaneren av en italiensk journalist beskrevet som å «ha et navn som et internett-passord, og ingen motstander klarte å knekke koden». Mot Parma var han hakket mer leselig, og slurvet bort et par pasninger som kunne blitt skjebnesvangre mot et bedre lag. Er for det meste fysisk sterk og svært uredd, og det ser også ut til at han har fått med seg at han ikke kan henge tre meter bak resten av backlinja lenger.

Jose Holebas 6
Holebas fullbyrder det greske trekløveret i forsvar, og som landslagskollegaene gjør han en solid om lite oppsiktsvekkende kamp. Holder posisjonen sin bra, og bidrar også i angrep. Millionen Sabatini la på bordet for han ser ut til å ha vært vel anvendte penger.

Seydou Keita – 6,5
Tar over for De Rossi, og gjør sakene sine bra. Overlater det offensive til Pjanic og Nainggolan, og har for det meste kontroll på midtbanen. Får kjørt seg skikkelig når Parma kommer på slutten, men holder stand.

Radja Nainggolan – 6
Har sannsynligvis vært Romas viktigste spiller innledningsvis i sesongen, men virker småsliten mot Parma. Leverer en bra kamp, men er ikke like dominerende som i tidligere kamper og får følgelig ikke bidratt offensivt i like stor grad som før.

Miralem Pjanic – 7,5
Banens beste. Gjør et par defenisve innhopp, og orkestrerer det meste Roma skaper offensivt. Kombinerer svært bra med resten av angrepet, og det avgjørende frisparket hans trenger i bunn og grunn ingen videre forklaring. Mesterlig opptreden av Pjanic, som må sies å snart ha sementert sin status som en av europas beste midtbanespillere.

Gervinho – 6
Gervinho skaper som alltid trøbbel for motstanderens forsvar, men i går satt ikke sistetouchen som den skulle. Sleiver fælt i avslutningsfasen og får aldri helt satt sitt preg på kampen. 

Francesco Totti – 7
Legenden leverte igjen, denne gangen med en klassisk målgivende til Adem Ljajic. Totti strør som vanlig om seg med pasninger, vinner frispark når han vil og lager mye kvalm for Parmas forsvarsrekke. Har som alltid et par lekre detaljer, men blåser en avslutning over fra en lovende posisjon før han tas av banen.

Adem Ljajic – 6,5
Det er tvilsomt at noen annen Roma-spiller trengte et mål mer enn det Adem Ljajic gjorde i går, og det syntes på en feiring som var preget mer av lettelse enn av noe annet. En strøken avslutning fører til mål, og selv om han ikke bidrar med allverden ellers er dette et steg i riktig retning for serberen.

Innbytter 1: Douglas Maicon – 6
Viderefører i hovedsak bidraget til Torosidis med defensiv trygghet og et par bra involveringer i angrep. Ser ikke ut til å la seg prege nevneverdig av oppstyret rundt han den siste tiden.

Innbytter 2: Alessandro Florenzi – 5
Lunkent innhopp av Florenzi. Rekker ikke å gjøre stort annet enn å kaste bort en god mulighet når han ikke klarer å kontrollere en forholdsvis enkel ball foran mål, samt å kjefte litt på dommeren.

Innbytter 3: Mattia Destro – N/A

Rudi Garcia – 6
Treffer på det meste, og kan ikke klandres for at forsvaret gjør en tellefeil på Parmas utligning. burde dog ta til etterretning at Roma blir altfor slappe utover i 2. omgang og lar Parma komme altfor nære eget felt ved flere anledninger. Forståelig at laget ikke kan gi bånn gass i hver kamp med et så tett program, men i går ble det i slappeste laget.