Før Roma-Verona

Olimpico gjør seg klar for bursdagsfest når verdens deiligste fotballspiller fyller 38 år og de har som blir bedt til årets feiring er Hellas Verona. 

totti verona

 

Lørdag 27. september kl. 18.00/ Stadio Olimpico/ C more Live HD, csports.no

 

27. september 2014 gjør Totti seg klar for sin 563. Serie A-kamp på sin 38-årsdag. I følge Rudi Garcia må en ikke våge å si til hovedpersonen selv at han faktisk blir 38 ettersom han fortsatt tror han er 28 og det er en bra ting siden da kan han holde på en stund til. Videre hyllet treneren sin kaptein: «Han er helt fundamental for dette laget. Jeg sa det etter Parma, jeg elsker å se den gleden han viser for sitt Roma-lag, for mitt Roma-lag.» Etter å ha debutert for Roma i 1992/1993-sesongen blir det lørdag faktisk første gangen Il Capitano feirer bursdagen sin på Olimpico. Ved to tidligere anledninger har Tottis fødslesdag sammenfalt med Roma-kamp, men begge gangene har vært på bortebane hvor sist gang var i 2009 mot Catania hvor det hele endte med 1-1. Tottis eneste bursdags-scoring kom mot Valencia i 2006, men dessverre ble det tap i Champions League den gang.

Tap blir det nok ikke i morgen om en skal tro på statistikker ettersom Roma har vunnet hele 22 av 29 oppgjør lagene har spilt i den evige stad. Kun ett tap har det blitt mot Gialloblu som kom helt tilbake i 1968. På denne siden av årtusenet har det blitt spilt 4 kamper mellom lagene på Olimpico hvor Roma har vunnet alle etter å ha scoret 3 mål. Sist sesong var intet unntak da flest kanskje husker Pjanic sin fantastiske lobb i sesongens første hjemmekamp hvor  kampen endte til slutt 3-0.

Om Totti får starte er uvisst ettersom Rudi Garcia har hintet frempå tidligere at den kommende 38-åringen skal hvile helgen før Champions Leauge-kamper noe som er tilfelle nå ettersom laget tar turen til Manchester City på tirsdag. Totti tar i «verste fall» en plass på benken, men det er en god del spillere som ikke får oppleve det en gang for tiden grunnet skade. Vi tar rett og slett en liten oppsummering; Daniele De Rossi hinket av banen forrige helg mot Cagliari og er ute i tre uker. Davide Astori er ute til starten av november. Litt senere i november kommer forhåpentligvis Kevin Strootman og Marco Borriello tilbake. Leandro Castan og Salih Ucan nærmer seg kampklare igjen og det er ikke klart om de rekker kampen mot Manchester City på tirsdag, begge er dog ventet å klare mot Juventus neste helg. En som gjerne skulle vært klar til i morgen er Juan Manuel Iturbe som hadde håpet å møte gamle lagkamerater, men er nødt til å overvære kampen fra tribunen etter skaden han pådro seg mot CSKA. For de som venter på Federico Balzaretti så må man nok vente til godt innpå nyåret.

Med den skadelisten som Roma har om dagen er det godt troppen er så stor som den er og Rudi Garcia har fortsatt noen valg å gjøre i flere posisjoner. I forsvar og midtbanen er laget ventet å være likt mot det laget som startet mot Parma, men med noe usikkerhetsmoment rundt backvalgene Holebas/Cole og Maicon/Torosidis. På topp kan vi få en reprise av trioen som startet mot Empoli i form av Florenzi-Destro-Ljajic. Rudi Garcia var ikke fremmed på dagens pressekonferanse for å bruke Leandro Paredes i tiden som kommer og unggutten vil muligens få noen minutter i morgen.

Selv om statistikken taler til fordel for Roma er så absolutt ikke Hellas Verona ingen lettvekter etter at de gjorde et forrykende comeback i Serie A i fjor og Mandorlinis mannskap endte til slutt opp på en meget respektabel 10.plass. Denne sesongen har startet veldig bra for Verona som enda har til gode å tape etter å ha tatt 8 poeng mot Atalanta, Palermo, Torino og Genoa. Den sistnevnte kampen ble spilt i midtuken da laget greide å sikre uavgjort etter å ha kommet under 2-0. Med på snuoperasjonen var de tidligere Roma-spillerne Tachtsidis som scoret og Luca Toni som hadde en assist.

Mandorlini har også noen skadeproblemer på laget sitt hvor førstekeeper Rafael og andrekeeper  Francesco Benussi er skadet så 19-år gamle Pierluigi Gollini vil få en real test i  morgen etter å ha fått sin debut mot Genoa sist. De andre skadede spillerne er Alessandro Agostini, Lazaros Christodoulopoulos, Rafael Marquez, Ivan Martic og Jacopo Sala. Verona stiller likevel mannsterkt med velkjente Luca Toni på topp med Javier Saviola i bakhånd.

Om Roma fortsetter sin seiersrekke og dermed blir det første laget som slår Hellas Verona denne sesongen får vi svar på i morgen kl. 18.00!

Sannsynlige lagoppstillinger:

Roma (4-3-3):  De Sanctis; Torosidis, Mbiwa, Manolas, Holebas; Nainggolan, Keita, Pjanic; Florenzi-Destro-Ljajic

Hellas Verona(4-3-3): Gollini; Sørensen, Moras, Marques, Brivio; Obbadi, Tachtsidis, Ionita; Gomez, Toni, Jankovic