Deilige scoringer senket Verona

Det så lenge tungt ut for Roma som ikke greide å sprekke opp bussen til Verona før Florenzi og Destro disket opp med en god dose magi og sikret nok en seier. 

florenzi hellas verona

Romas lag: De Sanctis; Maicon, Manolas, Mbiwa, Cole; Pjanic, Keita, Nainggolan (83′ Paredes); Ljajic (57′ Gervinho), Totti , Destro 

Med Toni og Saviola henvist til benken var det et veldig defensivt bortelag som kom utpå Olimpico og Roma fikk dermed trille mye ball innpå motstanderens halvdel og hadde et veldig høyt press innledningsvis. Dessverre resulterte ikke det i de største sjansene, men Destro og Totti kom til noen gode sjanser uten at en satt hjerte i halsen av den grunn. Ettersom de offensive backene Maicon og Cole var med for å komplementere angrepene var det store rom bakover som Verona utnyttet når de fikk sjansen og Junatio Gomez var nære ved to anledninger i løpet av de første 45, men De Sanctis var med på notene ved begge anledningene.

Bursdagsbarnet Totti var tydelig gira på scoring denne kvelden og prøvde seg på skudd tritt og ofte, men selv om det ikke ble noen mål kom han til en gigantisk sjanse kun 30 sekunder ut i andre omgang da Maicon la fint inn før Totti slo til på halvvolley klinket til, men dessverre var det innenfor rekkevidden til Verona-keeper Gollini.

Verona hadde ingen planer om å sende flere mann i angrep og hadde 10 mann i forsvar til en hver tid hvor målet var å klarere ballen så fort som mulig. En nesten perfekt taktikk fra Mandorlini ettersom Roma slet veldig med å bryte ned forsvaret og få hull på den velkjente byllen. Rudi Garcia tok dermed affære og byttet ut Ljajic og Totti til fordel for Gervinho og Florenzi. Dermed var angrepsrekka fra Cagliari-kampen tilbake på banen og det resulterte i det samme resultatet og de samme målscorerne som forrige helg. For da det så som tyngst ut for Roma et kvarter før slutt dukket Florenzi opp og klinket til fra 20 meter forbi keeper Gollini. Selvom bestemoren ikke var til stedet denne gangen var «bestefar» Totti tydelig lykkelig over scoringen og 38-åringen lugget ekstra godt i unggutten sin lugg etter scoringen. Mattia Destro ville ikke være noe dårligere å ga Totti en bursdagsgave han sent vil glemme. De Sanctis sparket ut til Destro som tok i mot på hode før han lot ballen sprette en gang før han klinket til fra 40 meter rett i kassa. En utsøkt scoring som sikret seieren for Roma.

Hellas Verona var aldri i nærheten av å true Roma selv om det lenge så ut som de skulle få med seg ett poeng. Roma står dermed med 5 av 5 seire i serien og i tillegg til en seier i Champions League har Roma fått en perfekt seriestart. Kampprogrammet har vært rimelig greit så langt, men Roma får sin absolutte ilddåp neste uke hvor både Manchester City og Juventus venter på bortebane før landslagspausen.