Totti: «Jeg vil vinne Scudetto en gang til før jeg legger opp»

I dag blir vår evigunge kaptein 38 år og i den anledning så han litt tilbake på karrièren sammen med Roma TV dagen før dagen hvor Totti fikk opp bilder fra hans karrière og her er hva Il Capitano sa. 

totti 2013

Ditt første derby

Mitt første derby, jeg så Alessandro Nesta bak meg som var en god venn av meg. En kunne allerede se da at vi to kom til å bli kapteiner for Roma og Lazio. Vi hadde alltid et godt forhold, vi så hverandre ofte under landslagspausene med ungdomslandslagene og jeg regner han fortsatt som en god venn.

Giuseppe Giannini

Il Prinicipe, mitt idol og rollemodell når jeg var ung. Jeg fulgte alt det han drev med. Selv om vi spilte i forskjellige posisjoner så jeg alltid på han som kapteinen. Heldigvis lærte jeg han å kjenne, jeg spilte med han og han lærte meg mange ting. Heldigvis har jeg greid å gjøre det han greide- å bli kaptein og ha draktnummer 10.

Ditt første Serie A-mål mot Foggia 4. september 1994

Jeg husker dagen før da treneren Carlo Mazzone sa til meg at jeg ville spille istedenfor Abel Balbo. Jeg var målløs, jeg forventet ikke å starte i serieåpningen. Å score foran våre fans var en unik opplevelse. Jeg må takke mine foreldre, de har alltid fulgt meg og støttet meg. Selv om jeg har en familie for meg selv nå har jeg alltid visst at de støtter meg. Mazzone var som en far for meg, jeg var heldig som fikk treffe han på riktig tid av karrièren min. Han gjorde meg til en bedre spiller både på og utenfor banen. Jeg vil alltid takke han for å ha gjort meg bedre på så mange måter.

Curva Sud

Å finne det rette ordet er vanskelig. Fansen gir deg så mye. Jeg har vært der og vet hvordan det føles. Å være en Roma-supporter er en følelse av stolthet, de gir deg den stoltheten som andre fans ikke gjør. Jeg må takke dem og la meg si til slutt at de er briljante.

Målet mot Parma i 2001 som sikret Scudetto

Det vil bli vanskelig for meg å glemme den dagen, å score mål foran curvaen og vinne er det jeg alltid har drømt om. Jeg håper det gjentar seg før jeg legger opp.

 Totti-veggen i Rione Monti

Jeg elsker den, jeg har gitt så mye for dette laget og fansen føler at jeg har gjort det også. Å gå rundt i byen og se sitt eget ansikt er en spesiell følelse. Veldig ofte må jeg forklare mine barn hvorfor de ser meg malt på vegger osv, men de begynner å bli vant til det nå. Jeg er stolt å være en romer.

totti Rione Monti

Da Lazio-fanen Gabriele Sandri døde og når Tommaso Rocci og Totti la krans under Sandri’s portrett som ble vist under Curva Nord.

Det var en gest som kom fra hjertet. Når en fan blir drept pga. en fotballkamp er det alltid tragisk uansett hvilket lag en heier på, det skulle aldri ha skjedd. Fotball er en form av underholdning. Jeg hadde gleden av å bli kjent med Sandris bror og familie, de er fine folk. Helt ærlig ville jeg også gå i begravelsen. Jeg følte for å gjøre en gest utover rivaliseringen.

 

Å møte pave Frans

Det var en uforglemmelig dag som gav meg noen unike følelser. Jeg er glad jeg får muligheten til å møte så viktige mennesker.

 

Om familien, Illary Blasi og barnene

Bryllupet var en av de vakreste dagene i mitt liv. Hun er en jente som gjør meg lykkelig, en fantastisk person tvers igjennom. Hun har sine mangler som vi alle, men takket være hun er jeg i stand til å gjøre hva jeg vil utpå banen- å kose meg og spille bra. Hun har gitt meg alt, hun har gitt meg to engler og forhåpentligvis blir det flere hvis hun vil. Cristian og Chanel er mitt liv, jeg gjør alt med dem. Ingen kan gi deg det som de gir. Det er ingenting vakrere enn å være far til to barn som elsker deg.

 

Feiringen da han slo Roberto Pruzzos rekord

En del av meg angret, men den andre delen av meg var glad. Jeg har oppnådd mange personlige mål, selv utenom scudetto. Å slå Pruzzo var viktig, men jeg tenkte ikke på det før jeg virkelig var nærme.

 

En video av Tottis vakreste/viktigste scoringer

Den kjente cucchiaio mot Inter: Jeg vet ikke om det er mitt beste eller nest beste i løpet av min karrière. Det målet hadde alt – klasse, teknikk og styrke.. Jeg tror det for å holde. En vakker scoring. Mot Real Madrid i Champions League: Real Madrid har alltid vært mitt andre lag, å score på en så kjent bane gir deg en spesiell følelse. Jeg har gjorde det med Roma i Champions League og vi vant som var det viktigste ettersom det var det vi drømte om. Mot Shakhtar i 2006: Det var mitt første med venstrebeinet etter skaden. Jeg scoret et vakkert mål under Curvaen og etter den kampen var jeg sikker på at venstre kneet fortsatt var bra. Faktisk, gjorde det meg faktisk bedre! Straffen mot Nederland i semifinalen i EM 2000: Når jeg ser tilbake på det nå vet jeg ikke om det var dumt eller ikke. Så og si ingen andre ville gjort det da, en cucchiaio i en straffekonkurranse som tok oss til finalen. Jeg fikk den følelsen at jeg ville gjøre det og jeg sa det på treningen til Maldini, Di Biagio, Nesta og de andre. Jeg sa til dem at hvis kampen gikk til straffer ville jeg gjøre det på den måten. Ingen trodde på meg. Jeg gikk frem til krittmerket og tenkte at jeg ikke turte. Edwin van der Sar sto foran meg, to meter høy og jeg var redd foran han og den oransje veggen bak mål. Instinktet og motet gjorde at jeg sto for det jeg sa og det gikk veldig bra. Straffen mot Australia i VM 2006: Hadde jeg ikke scoret ville vi så absolutt ha røket ut. Vi var nede i 10 mann, vi var slitne og det ville blitt en helt annen kamp i ekstraomgangene. Heldigvis hadde jeg motet og var kald i hode og viljen til å ta det. Jeg var motivert etter å ha kommet tilbake fra den stygge skaden som gjorde at jeg ikke viste om jeg kunne dra til VM eller ikke.  Jeg ble tatt ut i troppen takket være min vilje og styrke. Jeg ble en viktig spiller for laget. VM er det viktigste jeg har vunnet. Å bli en verdensmester er ikke lett og det er det alle drømmer om. Selv nå når jeg går rundt og når folk kaller meg «Campione del Mondo» blir jeg satt ut, men det er også fantastisk følelse for meg og italienerne. 

 

Daniele De Rossi

Han er en venn. Jeg har delt noen gode og noen dårlige stunder med han. Han vokste opp her og jeg er stolt at han er den fremtidige kapteinen. Han vil ikke bli kaptein på en stund, men egentlig er han allerede en kaptein selv om han ikke har armbindet.

Filmen Gladiator

Russell Crowe ligner på Mattia Destro… Gladiator er det romerske symbolet, det gir deg vilje og styrke til å ta tak i hvilken som helst motstander.

 

Gianluigi Buffon

Han er en av de få vennene jeg har innenfor fotball, en av de beste keeperne i verden. Jeg hadde håpet å spille med han i Roma en dag, og han var nære. Han er en konkurrent nå, men jeg vil alltid like han.

 

Antonio Cassano

Han er gal, men er en av spillerne jeg har fått best kontakt med. Vi snakket samme språk med beina våre og han gjorde ting som ingen forventet. Vi hadde mange bra stunder sammen og da han kom til Roma behandlet jeg han som en bror. Et lite problem skilte oss, og jeg er ikke helt sikker på den eksakte årsaken. Uheldigvis er det ting som skjer i livet. Når jeg ser han hilser jeg alltid, vi utveksler meldinger ganske ofte. Han har ikke nådd sitt potensiale i følge meg, teknisk er han en av de beste i verden, men hode hans har sviktet noen ganger. Jeg er glad jeg fikk kjenne han og spilt med han.

 

Omfavnet av Diego Maradona

Han er fotball, ingen vil kunne gjøre hva han gjorde. Han gjorde det som var å gjøre. Å bli omfavnet av  den beste spilleren gjennom tidene var fantastisk.

maradona totti

Gullskoen i 2007

Det var takket være mine lagkamerater som hjalp meg med å score. Jeg hadde aldri forventet det, men det var mitt beste år og alt gikk veldig bra.

 

Franco Sensi

President Sensi var veldig viktig for meg, han gav meg hjerte og sjel. Det var han som stoppet alt og gjorde at jeg ble i Roma for alltid. Når jeg var ung var det en gang når treneren Carlos Bianchi sa at han ikke ville ha meg, han syntes at jeg var en normal spiller. Han gikk til ledelsen i desember og sa «Det er Totti eller meg». Han ville hente Jari Litmanen til Roma. Etter turneringen med Borussia Moenchengladbach og Ajax som Litmanen spilte for sa Sensi til han: «Jeg velger Totti». Heldigvis dro jeg ikke. Jeg vil takke han for resten av livet mitt, han har gitt meg så mye. Sensi var som en far for meg og Rosella var som en søster. Jeg har et bra forhold med hele Sensi-familien. Heldigvis fikk jeg sjansen å vise mine egenskaper i den eneste drakten jeg alltid har hatt lyst å ha.

 

Vincenzo Montella

Jeg tror han vil bli en av de beste trenerne i Europa ettersom han har alt. Han var også en god spiller, alle så det. Jeg hadde gode og dårlige år med han, men scudetto-året var det beste av alle. Han var rask og en instinktiv spiller. Han er god, kompetent trener nå. Han har et stort potensiale og han har gjort mye bra siden han startet.

Rudi Garcia

Han er en fantastisk mann- ikke bare fordi han er treneren nå og jeg er nødt til å få han til å bruke meg! Å inkludere en inn i italiensk fotball er ikke lett som en utlending, noe som tyder på at han er mentalt sterk. Som regel er det første året vanskeligst for en utlending i Italia, men det har vært det motsatte for han. Han har greid å bygge opp et godt lag og fantastisk gruppe, han har samlet gruppen som var på vei til å falle sammen etter to tøffe år. Jeg kjente han ikke før kom til Roma, men nå kan jeg si at jeg har blitt kjent med en fantastisk person. En ekte person som får alle til å føle seg viktige og får en til å føle seg bra, og når en trener gjør det vil du gi 101% for han på banen. Alle håper på at vi kan nyte suksess sammen veldig snart.

 

Lagpresentasjonen i august

Hvert år blir jeg eldre, uheldigvis… Det er bra å starte sesongen foran våre fans etter to-tre måneder borte- jeg tror det er for lenge for dem akkurat som det er for oss.

James Pallotta

Han har fantastisk personlighet og han er ung på innsiden. Han følger meg på alt og er interessert i hver og en. Vi liker hvordan han er når vi møter han. Han er alltid åpen og vil helt sikkert gjøre Roma bra akkurat som han gjør nå og sånn vil det også fortsette. Hvis han en dag greide å gi oss gleden av vår egen stadion ville det vært det beste.

Den nye stadion

Det vil bli Romas nye hjem. Bare å se på prosjektet gir meg frysninger, det vil bli fantastisk. Jeg håper å bli med på det, selv om det vil bli vanskelig. Vi er alle utålmodige nå som vi venter, men det viktigste er at det faktisk skjer.

 

AUGURI CAPITANO!