Gigantprøve i Manchester

Roma har kommet seg gjennom et tett kampprogram på best mulig vis så langt; maks antall poeng har Rudi Garcias menn sanket så langt, både i Serie A og Champions League. Nå står Francesco Totti & co. foran en fotballmessig monsteruke.

I morgen tirsdag møter Roma nemlig regjerende Premier League-mester Manchester City i deres egen lekegrind. Kun fem dager senere står Juventus på motsatt banehalvdel i Torino, der tittelhåpet i praksis endte forrige sesong. Med skader på flere spillere er det bare å takke Walter Sabatini for at han brukte sommeren på troppdybde.

Morgendagens motstander ble kjøpt opp av Abu Dahbi United Group i 2008 og har etablert seg som en maktfaktor i en av verdens aller beste ligaer. Siden oppkjøpet har det blitt to Premier League-titler, blant annet forrige sesongs triumf etter den infamøse gressvømmingen til Steven Gerrard. Klubben har også vunnet både FA- og Ligacup siden oppkjøpet. Laget har kvalitet i alle ledd og ledes av forsvarskjempen Vincent Kompany, en kanonspiller allerede den gang FM het CM. Spillere som Yaya Toure, Sergio Agüero og David Silva er også spillere av ypperste kvalitet. Mange kjente Serie A-fjes er også å finne i City-troppen i form av eks-Fiorentina Matija Nastasic og Stevan Jovetic og tidligere Lazio-back Aleksandar Kolarov.

Unknown

Til tross for hjemlig suksess de seneste årene har det ikke stemt i Europa for City, hverken for Roberto Mancini eller nåværende sjef Manuel Pellegrini. Siden forrige sesong har City kun byttet ut Viktoria Plzen i CL-gruppa si, der som kjent Roma har kommet inn. I den forholdsvis lette gruppa kom City seg for første gang videre etter å ha tatt 2. plassen i gruppa bak Bayern München. De to foregående sesongene endte begge med exit i gruppespillet. I fjorårets åttendelsfinale røk de ut etter 1-4 sammenlagt mot Barcelona. Åpningskampen i årets turnering endte med tap 0-1 borte mot Bayern München.

I årets utgave av Premier League har The Citizens kommet brukbart i gang med 3-2-1 på sine første seks kamper. Dette gjør at de allerede er småskumle fem poeng bak Mourinhos Chelsea. Hjemme på Etihad har de foreløpig én av hver; 3-1 seier mot Liverpool i en kamp gjestene absolutt var med og 1-1 mot Chelsea der Frank Lampard passende nok reddet ett poeng for City mot slutten. Det mest overraskende resultatet på Etihad kom for en drøy måned siden da de tapte 0-1 for Stoke. Litt rusk i hjemmemaskineret har det altså vært å spore. I helgen vant de 4-2 borte mot Hull der de rotet bort en 2-0 ledelse, men Edin Dzeko kom de lyseblå til unnsetning på tampen.

Roma har sine kjente skadeproblemer der Strootman og Balzaretti er langtidsskadde, mens Castan, Astori, De Rossi og Ucan alle er ute med skader. Derimot er Juan Iturbe med i troppen igjen etter at han skadet seg mot CSKA.

florenzi hellas verona

Roma fant omsider veien til mål mot Verona takket være Alessandro Florenzi og Mattia Destro. Spillet i de siste kampene har vært av variert kvalitet, men det er grunn til å tro at kampen på Etihad vil ha et fundamentalt annerledes kampbilde enn vi har sett i kampene mot Parma og ikke minst Hellas Verona. Det handler først og fremst om at Roma etter all sannsynlighet vil la hjemmelaget ta kontroll over kula i England og det forventes det også av City-fansen at de lyseblå gjør. Dersom Roma kan holde Agüero & co. unna nettmaskene en stund vil det forhåpentligvis åpne seg rikelig med rom for Gervinho og Florenzi, som det forventes at starter på hver sin side av Francesco Totti. Kanskje kan man håpe at Gervinho undervurderes etter sin lite trivelig periode på balløya.

For City er Nasri og Fernando ute med skader, mens Jovetic er tilbake i troppen etter et skadeavbrekk. Spennende blir det også å se om nysigneringen Elaquim Mangala får fortsette på stopperplass etter at han i helgen hadde en shocker mot Hull der han både lagde selvmål og fikk rødt kort.

Forventede lagoppstillinger:

Manchester City (4-2-3-1): Hart; Zabaleta, Kompany, Mangala, Kolarov; Toure, Fernadinho; Milner, Silva, Navas, Dzeko.

Roma (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Cole; Keita, Pjanic, Nainggolan; Florenzi, Totti, Gervinho.

Kampen starter klokken 20.45 og går direkte på Viasat 4.

Daje Roma!