Spillervurderinger: Manchester City – Roma

Lukasz Skorupski, 6.5: Polakken mellom stengene gjør en OK kamp, hverken mer eller mindre. Går til feil side på straffen uten at han skal klandres for det. Virket ellers noe nervøs, spesielt i starten av kampen, men hadde brukbar kontroll på det som hans vei, hvilket ikke var fryktelig mye. Upresis på flere kast og utspark under press.

Ashley Cole, 7.0: Coles beste kamp i Roma-drakt hittil. Viser både mye rutine og innsatsvilje og har grei kontroll på venstresiden. Holder seg disiplinert tilbake da Maicon fosser fremover. Gjør få eller ingen feil, men heller ikke noe ekstraordinært – selv om han ikke er langt unna scoring ved en anledning. Solid.

Mapou Yanga-Mbiwa, 7.5 : En aldri så liten uslepen diamant, fjerdestopperen til Roma. Viser gode takter i lesing av spillet, men først og fremst er det aggresiviteten og fysikken han vinner på. Er kompromissløs og tillater ikke Dzeko en centimeter å boltre seg på. Taper knapt en hodeduell, og bryter foran Fernandinho i et viktig øyeblikk ved en anledning. Får trekk for noen sleivspark og en situasjon eller to der han regelrett bommer på ballen.

Kostas Manolas, 7.5: Mange likhetstrekk med stoppermakker Mapou i denne kampen, og grinta er nøkkelordet. Er kompromissløs, våken og ikke minst fysisk fryktinngytende. Setter inn taklinger så det suser og leser spillet generelt godt. Moden for alderen.

Maicon, 6.5: Får trekk for den klønete behandlingen av Aguero som førte til straffesparket. Dog klarer han nesten å gjøre det umiddelbart godt igjen med et flott skudd. Villig og åpenbart farlig fremover ved noen anledninger, men blir noe usynlig utover i kampen. Løper mye, og blir nok litt sliten. Må hjelpes ut etter en smell i ansiktet i det 89. minutt og blir erstattet av Torosidis.

Seydou Keita, 8.0: Rutinert, sterk og generelt sjefete på midtbanen. Beinharde taklinger fulgt av smarte, umiddelbare og enkle pasningsalternativ er hovedkarakteristikkene. Oser autoritet og innsatsvilje, og det er helt greit at mannen er tredjekaptein selv om han bare har vært i klubben i noen måneder. Avleverer pasningen til Nainggolan i forkant av målet på en forløsende måte. Imponerende.

Radja Nainggolan, 8.0: God på nesten alt han foretar seg, og viser igjen hvilken komplett midtbanespiller han er. Løpene og pasningene både fremover og bakover er smarte og helhjertede, og taklingene kan beskrives med samme ord. Noterer seg for nok en flott målgivende med en nesten perfekt pasning i bakrom til Totti.  Maktdemonstrasjon, til tross for at han så utslitt ut mot slutten.

Miralem Pjanic, 7.5: Viser høy grad av intelligens, teknikk og pasningssikkerhet kampen gjennom, selv om han ble ganske usynlig og meget sliten mot slutten. Viser mye vilje. Liten blanding av uheldig og udyktig som ikke scorer tidlig i andre omgang.

Francesco Totti, 8.0: Skaper tårer i mang en øyekrok med en nydelig scoring. Får også nok plass av City-spillerne til å spille gjennom både Gervinho og Maicon med signaturpasningene sine flere ganger. Oser klasse og lederegenskaper. Tydelig motivert og har en høy innsatsvilje. Byttet ut i det 72. minutt til fordel for Iturbe. Får noe strengt trekk for noen balltap og dårlige pasningsvalg tidlig i kampen.

Gervinho, 7.0: Gjør en god kamp, og bidrar som vanlig med det han er best på: Er hele tiden en trussel med sine villige og lynhurtige løp i bakrom, noe City-forsvarerne slet med å få kontroll på. Er dog kilde til litt frustrasjon til tider med dårlige touch og snodige avgjørelser.

Alessandro Florenzi, 7.0: Ikke akkurat en av kampens profiler, men energibunten gjør som vanlig og løper ustoppelig. Er ofte raskt tilbake for å skape balanse og forhindre at City får utnyttet kantspillerne sine i særlig grad. Bra, uselvisk innsats. Byttes ut til fordel for Holebas i det 83. minutt.

Juan Manuel Iturbe, 7.0: Du verden, for en hurtighet denne gutten har. Det skjer ikke så mye fremover på banen etter at argentineren kommer inn, men hele kroppspråket hans viser villighet og vinnerinstinkt de få gangene han får ballen på motstanderens halvdel. Kommer på et par lange og viktige defensive løp som varmer hjertet til undertegnede. Velkommen tilbake.

Jose Holebas, N/A: Spiller kun 10 minutter, og gjør ikke nok inntrykk til å få karakter.

Vasillis Torosidis, N/A: Gjorde seg ikke bemerket på noen som helst måte de 4-5 minuttene han fikk spille.

Rudi Garcia, 8.0: Møter en eminent taktiker i form av Pellegrini, men kontrollerer store deler av kampen i alle ledd. Er også meget engasjert på sidelinjen hele kampen igjennom og gir hele tiden små beskjeder til sine spillere som han virker å ha ståldisiplin på.