Roma senket av drømmetreff og dommerskandale

Ja, hvor skal man egentlig begynne etter en slik kamp?

Tre straffer, to røde kort og en dommer med hus og hytte på H på oddsbongen gjorde oppgjøret på Juventus Stadium til en minneverdig affære. Dessverre kom også Romas første tap for sesongen.

Det begynte jo som det måtte; med straffe til Juventus. Hjemmelaget hadde frispark og Roma hadde stilt opp mur på sekstenmeterstreken. Skudde gikk da også i muren, men der hadde Maicon løftet armen for å beskytte ansiktet. Ballen treffer armen og dommer Rocchi peker etter noe om og men på straffemerket. Så kan man si mye om dømmingen, men hvorfor i all verden skal Maicon opp med den armen? Alle har forståelse for beskyttelse av formeringsorganet, men hodet bør man vitterlig tåle å få en ball i. Carlos Tevez hadde full kontroll fra straffemerket og 1-0 til Juventus.

Rudi Garica var ikke videre fornøyd med dommerens innsats og illustrerte det med en gest som skulle tilsi at Rocchi danset etter Juventus’ violin. Dermed bar det opp på tribunen for den fyrrige franskmannen.

BzM6vf5IUAAp1gM

Men som mot Manchester City lot ikke Roma et tidlig baklengsmål ryste dem. Kort tid etter bryter den forferdelige Stephan Lichtsteiner Totti i bakken i straffefeltet og Roma får korrekt straffe. Totti er iskald og utligner til 1-1. Feirer dette foran egne fans, noe som selvsagt belønnes med gult kort (wtf/lol).

Roma var dog ikke ferdig på marerittstadionet. Gervinho hadde flere fine raid og etter 43 minutter trakk han fint inn fra venstre. Pasningen igjennom til Iturbe var som mot CSKA perfekt og argentineren gjorde ingen feil alene med Buffon. 2-1 til Roma som så ut til å kunne gå i garderoben med ledelse. Men dommer Rocchi ville det annerledes.

For da overtiden for lengst var ute la Miralem Pjanic Paul Pogba i bakken utenfor Romas straffefelt. Rocchi syntes det var for galt å bare gi et frispark og tok på seg sine magiske briller og vips var fellingen innenfor. Tevez var igjen trygg fra elleve meter og pauseresultatet var 2-2.

10702031_10154628130215526_8763221524135231068_n

Andre omgang ble også en het affære, hvor Roma på nytt burde tatt ledelsen da Pjanic kom til en kjempesjanse. Dessverre var avslutningen fra bosnieren, som mye annet fra den kanten om dagen, under pari.

Avgjørelsen falt etter 85 minutter. Roma klarerer en ball ut av seksten. Der står irriterende gode Bonucci. Han får drømmetreff og limer ballen i hjørnet. Arturo Vidal bidrar også med å stå i klar offside RETT FORAN Lukasz Skorupski som ikke har sikt til skuddet. Trolig hadde ikke polakken tatt skuddet uansett og dermed fant linjemannen at han like godt kunne holde flagget nede. Nok en sterk vurdering av kamplederne.

BzM5GloIgAAPIH2

Rett før slutt satte Alvaro Morata inn en stygg takling på en for dagen meget god Kostas Manolas. Grekeren mistet fullstendig hodet og ble korrekt utvist etter tumultene han skapte. Morata sitt røde kort var merkelig, trolig så Rocchi en mulighet til å ta en avgjørelse han i ettertid kan peke tilbake på som bevis for at «se! Jeg dømte dårlig den veien også.»

Roma fortsetter å slite på Juventus Stadium resultatmessig, i dag takket være krefter som ikke egentlig skal ha innvirkning på sluttresultatet. «Det er synd at straffefeltet er 17 meter her», som Rudi Garcia så treffende sa det etter kampen. Dermed mister Roma terreng i Scudetto-kampen takket være én persons udugelighet. Det er synd.