De Sanctis: Jeg mener at de bare bør innrømme at de var heldige og ikke gjemme seg bak seiersargumenter

Juve-Roma dramatikken fortsetter, idag i La Gazetto Dello Sport, denne gangen er det Morgan De Sanctis’s tur.

de sancits

Roma’s førstekeeper Morgan De Sanctis kritiserer Juventus’s håndtering av seieren siste serierunde mot Roma. I dagens La Gazetta Dello Sport sier han at de hadde kommet mye bedre ut av situasjonen ved å innrømme at de kun var heldige.

Bianconeri vant 3-2 sist runde, og i etterkant av kampen har diskusjonen pågått heftig mellom klubbene, over de kontroversielle beslutningne under kampen av dommer Gianluca Rocchi.

UEFA President Michel Patini latterliggjorde denne uken Juventus-Roma kontoversen, og sier at han er sterkt i mot å se over tv-bilder fra kamper for å finne dommer feil. Videre sa han at det var den samme gamle historien om at Juventus alltid blir favorisert.

Men De Sanctis er ikke overbevist etter Platini’s uttalelser.

«Han har et alt for smalt blikk på det hele, husk at han har vært Juventusspiller.»

«Jeg håper han brukte ironi når han sa at han ikke ville man skulle se kampen, og som UEFA president er det ikke passende for han å uttale seg her.»

De Sanctis om Totti’s uttalelser

«Med 20 år med fotball i ryggen så har Totti all rett til å uttale seg i etterkant av kampen. Du må vite hvordan det er å tape, men det er vanskelig å akseptere noen avgjørelser når du vet at du ikke har spilt på nøytal grunn»

Om Buffon’s uttalelser denne uken.

«Og Buffon sier at han også må vite hvordan det er å tape? Vel, Gigi og jeg er eldre, så kanskje vi begynner å miste hukomelsen. Dog i hans karriere har han hatt mange flere suksesser enn skuffelser. Juventus spillerene bør ikke føle seg ettersøkt, de er like alle andre og oppfører seg som alle andre, eneste forskjellen er at i Italia så vinner de mer.»

«Hvordan sier de det i Torino igjen? ‘Å vinne er ikke viktig, det er det eneste som gjelder’, de burde legge til: ‘og vi bryr oss ikke så mye’.

«Jeg snakker ikke om tyveri, jeg mener at de bare bør innrømme at de var heldige og ikke gjemme seg bak seiersargumenter. Jeg kan lære Gigi hvordan man taper, men en dag så håper jeg at jeg også kan lære han hvordan å vinne.»

Avslutningsvis sier han videre.

«Scudettoen vil vinnes av de sterkeste, og det er oss og Juventus som er de sterkeste. Men i Torino viste vi at vi var bedre enn dem.»

«I Champions League vil vi gjøre alt i vår makt, men hovedfokuset er scudettoracet.»

«Jeg vil ikke avslutte sesongen med en annenplass, jeg vil vinne. Vi kan gjøre det og vi forstår det fra reaksjonene til Juentus.»