«Jeg vet vi vinner Serie A»

Tapet mot Juventus fikk Rudi Garcia til å innse at Roma kom til å vinne Serie A , men nå er den kampen historie og franskmannen mener at den viktigste kampen er den neste og den spilles i morgen mot Chievo. 

Borriello chievo

Etter 2 uker med landslagsfotball er det endelig klart for Roma-kamp igjen og nok en gang går Roma inn i et hektisk kampprogram med 7 kamper på de neste 22 dagene.

I løpet av pausen som var rakk flere spillere å bli friske og er klar for kamp igjen. Morgan De Sanctis er tilbake i troppen etter at Skorupski passet buret mot Manchester City og Juventus under skadeoppholdet til veteranen. Davide Astori er tilbake etter flere uker på sidelinjen noe som passer bra ettersom Kostas Manolas ble tildelt 2 kampers karantene etter det røde kortet i Torino. Daniele De Rossi er også kampklar igjen noe som var nødvendig da Seydou Keita skadet seg på landslagssamling og er mest sannsynlig ute i noen ukers tid. Keita må dermed innfinne seg i å sitte på tribunen sammen med Iturbe, Strootman, Castan, Borriello og suspenderte Manolas.

Rudi Garcia var ikke bekymret over alle skadeproblemene da han fikk spørsmålet om det på dagens pressekonferanse ettersom flere har hintet frempå at det har vært den harde pre-season som har vært grunnen til alle de muskel-skadene, men franskmannen slo tilbake:

«Hvis alle hadde hatt samme skade hadde det vært bekymringsverdig, men ettersom det er forskjellige muskler er jeg ikke bekymret.» 

Videre fikk Garcia spørsmålet om hva han følte om det som skjedde for 12 dager siden:

«Ettersom det har gått veldig mange dager siden sist vi spilte har det naturlig nok blitt snakket mye om Juventus-kampen. Det var ikke et nederlag, langt ifra.  Jeg er stolt av mitt lag og gutsen vi viste. Jeg har lyst til å si noe om Juventus: «Velkomsten var skamfull, både på tribunen og på benken. Det var uakseptabelt. Jeg vil legge til noe angående Totti også: Når han snakker må han bli respektert ettersom han er fantastisk idrettsmann. Han har noen ekte verdier og de verdiene ble forrådt etter kampen. Jeg så kampen i reprise og bildene snakker for seg selv. Det som slo meg var hvordan en så bra dommer kan bli påvirket så enkelt. Og det er det. Jeg har sett et sterkt Roma og jeg har innsett at vi vil vinne Serie A. Jeg er mye mer bekymret over Chievo-kampen og Champions League-kampen etter det. Supporterne vil hjelpe oss i morgen som alltid; vi må vinne hver eneste kamp nå.»

Rudi Garcia har med rette grunn til å være bekymret for Chievo ettersom de har stukket kjepper i hjulene for Roma før og vant begge oppgjørene mot Roma i 12/13-sesongen, Roma slo dog hardt tilbake i fjor da Marco Borriello satte inn kampens enste scoring i den 10. serierunden som mange husker som den 10. strake seieren for Roma denne sesongen. Bortekampen i Verona ordnet Gervinho og Destro da Roma vant 2-0.

Chievo har kun tatt en seier på de seks første kampene, den kom dog til gode mot Napoli på San Paolo. Totalt har eslene fra Verona tatt 4 poeng og ligger på 16. plass, men i motsetning til Rudi Garcia har Eugenio Corini en så og si skadefri tropp å råde over.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Roma (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Astori, Mbiwa, Cole; Pjanic, Nainggolan, Paredes; Ljajic, Destro, Florenzi

Chievo (4-3-1-2): Bardi; Frey, Dainelli, Zukanovic, Biraghi; Cofie, Radovanovic, Hetemaj; Birsa; Paloschi, Maxi Lopez

Kampstart er lørdag kl. 18.00 og vises på csports.no