Tre kjappe og vekk med Chievo

Når det ikke spilles fotball i Italia, da prates det gjerne en god del. Og når landslagspausen inntreffer etter en såpass giftig kamp som det Juventus-Roma viste seg å være for to knappe uker siden, da prates det ekstra mye. Det har haglet ukvemsord fra alle kanter den siste tiden, og alt og alle som nærer noen form for fotball-interesse på halvøya har vært ute og luftet en mening eller to (senest ute var Morgan De Sanctis, som i et intervju med Gazzetta dello Sport bestemte seg for å høyttrykkspyle enda litt bensin på bålet). Når Serie A i dag endelig kom i gang igjen lå det med andre ord en hel del press på Roma: polemikken mot Juventus ville jo unektelig virke en anelse tom dersom laget ikke maktet å ta alle tre poengene mot lille Chievo.

Det tok hele fire minutter før Roma var i gang. Miralem Pjanic skrudde en corner inn i Chievo-feltet der Mattia Destro, som ligner mer og mer på en Inzaghi  med Sats-medlemsskap for hver uke som går, snek seg inn foran markøren sin og styrte ballen i mål. Destro har nå scoret i de siste tre kampene hvor han har spilt fra start, og står med totalt 27 mål på 55 kamper for hovedstadsklubben. Det må vi nesten notere som fullstendig godkjent.

Roma holdt trykket oppe, og selv om Chievo lyktes i å flette sammen et par pasningsmønstre måtte Bardi plukke ballen ut av eget nett igjen 20 minutter senere. Totti fant Ljajic på utsøkt vis med en langpasning, og serberen brukte et par sekunder på å bestemme seg for hvorvidt han skulle gi ballen til en umarkert Destro inne foran mål eller skyte selv. Valget falt på sistnevnte, og etter å ha glidd forbi en forsvarsspiller dunket han ballen i Bardis lengste hjørne. 2-0, og partita finita etter 25 minutter.

Det skjedde så fint lite de neste minuttene, før Dario Dainelli dro ned De Rossi inne i feltet. Totti var sikker som en over gjennomsnittlig nidkjær sveitsisk bank fra straffemerket, og noterte seg for sitt Serie A-mål nummer 237. Kapteinen var en liten halvmeter fra å legge på til 4-0 kort tid etter, før dommer Calvarese tok fløyta til munnen.

For å kort oppsummere andre omgang kan vi si at det mest spektakulære som skjedde var at Bardi vartet opp med en strålende redning mot Destro, i det som ellers fortonet seg som en øvelse i ballbesittelse for hjemmelaget. Florenzi kom inn for Totti etter 60 minutter, og Roma trengte ikke å gjøre stort annet enn å kontrollere inn resultatet derfra og inn. Da er det kanskje hakket mer interessant å fokusere på det enorme steget Roma har tatt i forhold til dybde på bare et par sesonger.

I dag stilte det som i utgangspunktet er tredje og fjerde-valgene på midtstopperplass, og de trengte knapt å bli svette. Keita, som steppet inn og leverte glimrende når De Rossi røk med skade, ble erstattet av nettopp De Rossi på midten. Gervinho og Iturbe, som ga Juventus-forsvaret hjerneblødning i Torino, inntok begge benken og kunne konstatere at Destro og Ljajic storspilte og scoret hvert sitt mål.

Det er ingen vits i å overdrive betydningen av å slå Chievo Verona på hjemmebane. Derimot kan vi understreke at dette Roma-laget endelig har opparbeidet seg den nødvendige dybden til å konkurrere på tre fronter, og at tirsdagens oppgjør mot Bayern München (som smadret Werder Bremen 6-0 på Allianz Arena tidligere i dag), fort kan bli en jevnere affære enn mange kanskje tror.

Da er det bare å rette blikket mot Reggio Emilia og, og vente på å se om Berardi kan lage litt kvalm mot klubben han er på utlån fra… Sassuolo-Juventus sparkes igang 20:45, FORZA NEROVERDI!