Før Roma-Bayern München

Etter å ha tatt 4 poeng på de to første kampene får Roma nå besøk av de regjerende tyske seriemesterne i den tredje gruppespillskampen i Gruppe E. 

gervinho iturbe cska

5-1 hjemme mot CSKA og 1-1 borte mot Manchester City lar seg høre og Roma har kommet godt i gang i comeback-sesongen i Champions League og vil ta et langt skritt mot avansement med seier i morgendagens storkamp. Bayern München på sin side står med full pott etter at Manchester City og CSKA har blitt slått 1-0 i de to første kampene.

Det var et skadeskutt mannskap som tok med seg poeng hjem fra Manchester for tre uker siden og tingenes tilstand har blitt litt bedre siden den gang: Morgan De Sanctis, Davide Astori, Daniele De Rossi og Salih Ucan er alle klare for kamp igjen, mens Seydou Keita har tatt turen andre veien og sitter på tribunen sammen med Strootman, Castan, Borriello og Balzaretti. Det gjør at hele troppen ser sånn her ut:

Målvakter: De Sanctis, Skorupski
Forsvar: Astori, Cholevas, Cole, Maicon, Manolas, Torosidis, Yanga-Mbiwa
Midtbane: De Rossi, Nainggolan, Paredes, Pjanic, Ucan
Angrep: Destro, Florenzi, Gervinho, Iturbe, Ljajic, Totti

Selv om troppen ser bedre ut enn på lenge mente Rudi Garcia på dagens pressekonferanse at Roma måtte bli sett på som outsidere mot Bayern:

«Vi er outsidere, vi har kjent på det fra starten. Vi har fått en god start i de to første kampene, og nå er vi så absolutt med . Vi får se en fullpakket Olimpico med en heftig atmosfære. Det er ikke for mye press på oss og det kan hjelpe oss. Vi kan gå ut på matta og nyte det hele, vi har ingenting å tape og alt å vinne og det er innstillingen som kan gjøre at vi vinner. Vi ønsker ikke å lene oss tilbake og se på de trille ball, noe som kan skje i en sport som fotball når du kommer opp mot en av de beste lagene i verden. Vi vil gjøre alt vi kan for å gjøre det vanskelig for dem og til slutt plukke poeng. Vi ønsker å bevise at folk som skrev om oss etter trekningen tok feil. «

Selv om verken Rudi Garcia eller bookmakerne ser på Roma som favoritter til morgendagens kamp viste Roma at de kunne hamle opp med Bayern sist lagene møttes tilbake i gruppespillet i 2010. Etter at Mario Gomez scoret to og gjestene fra Tyskland gikk til pause med 2-0 snudde Claudio Ranieris menn det hele i 2.omgang da de tre spillerne som fortsatt er igjen i klubben scoret (Borriello, De Rossi og Totti) og Roma gikk av banen med tre poeng og 3-2. Målscoreren fra den gang, Daniele De Rossi var med på pressekonferansen og hadde følgende å si om den kampen:

«Romas ambisjoner har endret seg siden 2010 grunnet fjorårets sesong. Vi er like sterke som den gang, om ikke sterkere. Vi gjorde det veldig bra i 2010 etter å ha kommet tilbake mot Bayern som dog allerede var videre. Morgendagens kamp vil bli helt annerledes, men likevel en stor kamp.»

Videre fortalte den evige capitan futuro om hvorfor han har valgt å være i Roma hele sin karriere:

«Når jeg har gjort mine valg har det vært basert på mine ambisjoner. Jeg kunne ha signert for en mer ambisiøs klubb enn Roma, men jeg ble her ettersom jeg har heiet på denne klubben i 30 år. Uansett er dette den beste perioden jeg har hatt i Roma. Jeg er omkringet med bra fotballspillere, en brilijant trener og en topp ledelse. Jeg har aldri følt meg bedre i Roma enn nå.»

Selv om Roma overbeviste med 3-0 mot Chievo på lørdag er det ventet at Rudi Garcia gjør noen endringer på laget og det er ventet at målscorerne Destro og Ljajic må ta til takke med benken til fordel for Gervinho og Iturbe/Florenzi. I forsvarsrekka får nok Yanga-Mbiwa en pust i bakken etter å ha spilt 7 strake kamper og Kostas Manolas vil returnere etter at han sonet karantene i helgen. Totti får etter all sannsynlighet sjansen på topp etter 3 strake kamper med scoring. Scorer han Romas første i morgen tar Totti en ny milepæl i Roma-trøya ettersom Roma totalt har scoret 99 mål i Champions League/Serievinnercupen.

Bayern München

bayern city

Etter å ha kommet litt «skjevt» ut i Bundesliga med to uavgjorte kamper på de første fire har Pep Guardiola fått skikk på sitt maskineri og står nå med fire strake seire hvorav den siste kom på lørdag da Werder Bremen ble slått hele 6-0. Bayern München har dermed tatt oppskriftsmessig ledelsen i Bundesliga etter 8 serierunder med 20 poeng, 4 foran Mönchengladbach på andre. I Champions League har det derimot blitt full pott etter to 1-0 seire hjemme mot Manchester City og borte mot CSKA Moskva.

I likhet med Roma har Bayern München hatt en del skadeproblemer innledningsvis og til kampen mot Roma er Reina (keeper), Starke (keeper), Badstuber (Forsvar),Thiago (Midtbane) og Martinez (Midtbane) uaktuelle. I tillegg er Ribery ikke helt 100% etter skaden som satte han ute av VM og franskmannen har kun spilt 52 minutter denne sesongen.

Det er knyttet stor spenning til om det blir ny rekord i desibelnivå når Mehdi Benatia entrer Olimpico for første gang etter overgangen til de tyske seriemesterne i sommer. Da Bayern München ankom hotellet sitt i Roma mandag kveld ble Benatia møtt med pipekonsert av fremmøtte fans, men lydnivået blir nok tydelig forsterket når et utsolgt Olimpico skal ønske Benatia og co «velkommen» tirsdag kveld. Det er dog ventet at Benatia starter på benken…

En annen i Bayern München som har en fortid i Roma er trener Pep Guardiola som fikk fire kamper i Roma-trøyen i sesongen 2002-2003 og returnerer dermed for første gang som trener til sin tidligere hjemmebane for å møte blant annet sine tidligere lagkamerater Totti og De Rossi. Den tidligere Roma-spilleren hadde følgende å si på dagens pressekonferanse:

«Jeg har fantastiske minner fra byen og klubben ettersom jeg bodde her med min familie. Jeg kommer hit når jeg kan. Jeg vet hvordan fotball er her i Roma, med et så stor engasjement blant fansen og det er derfor jeg er glad for å komme tilbake.»

«Roma vil bli en vanskelig utfordring. Uansett hvem som vinner er man ikke videre ettersom det fortsatt er poeng igjen å kjempe om. «

Om Totti hadde Guardiola følgende å si:

«Når en spiller på det nivået i en alder av 38 år er din lidenskap unektelig. Han er perfekt for Garcias spillestil. I denne alderen, med alle pengene han har og etter å ha blitt valgt som konge av Roma, har han valgt å fortsette å spille. Det viser hans lidenskap for spillet fordi han lett kunne blitt hjemme. Det betyr at han fortsatt elsker fotball, og det blir fantastisk å se ham igjen. Hans inspirasjon kommer ikke uten ball.

«Jeg håper Totti fortsetter som dette – meg på benken og ham på banen. Det er som det var da jeg var Roma-spiller! «

guardiola roma

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

Roma (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Manolas, Astori, Cole; De Rossi, Nainggolan, Pjanic; Iturbe, Totti, Gervinho

Bayern (4-2-3-1): Neuer; Rafinha, Boateng, Dante, Alaba; Lahm, Alonso; Robben, Muller, Goetze; Lewandowski

 

Kampstart er 20.45 og kampen vises på Viasat Fotball. DAJE!