Spillervurderinger Bayern München

Morgan De Sanctis 4: La først én ting være klinkende klart; det var ikke Morgan De Sanctis sin skyld at Roma gikk på den stjernesmellen de gjorde. Men slakt blir det allikevel på den ellers så solide sisteskansen etter hans desidert dårligste forestilling i Roma-drakta. Hadde til han å være usedvanlig slapp holdning og det virket som han ga opp allerede etter den første baklengsen. Kaster seg ikke engang etter scoringen til Götze. Ja vel, han hadde ikke tatt den uansett, men det er noe med signaleffekten fra en keeper som oppgitt står og ser på at ballen ruller inn i nettet. Har en grusom involvering på Robbens andre scoring der han forventer ballen i lengste, slenger seg for tidlig og ender med å bokse ballen inn i nærmeste. De Sanctis, som har gitt minimalt med returer under sin tid i Roma, leverer en særdeles klønete retur i andre omgang som fører til baklengs. Back to the drawing board for Morgan.

Vasillis Torosidis 5.5: Nesten vanskelig å huske hvordan alle spilte etter en slik kollektiv kollaps. Det som er sikkert er at Roma hadde vesentlig større problemer på motsatt side. Torosidis hadde noen forsøk fremover og også en pasning som om den hadde vært noe mer presis kunne endt i målgivende. Som resten av laget fraværende defensivt.

Kostas Manolas 5: Drømmescenarioet før kamp var at Manolas skulle sette Benatia ettertrykkelig på plass. Så skjedde definitivt ikke. Lager straffe for samme manøver han slapp unna med i Manchester og er ellers ikke på nett. Taper en ren kroppsduell mot Arjen Robben. Da er selvtilliten på bunn.

Mapou Yanga-Mbiwa 5: Som alltid veldig rolig med ball i beina. Skal ha pluss for at han prøvde å ta ansvar fremover da Roma ikke evnet å se noen former for åpning. Er aggressiv og fin til å begynne med, men mister fullstendig oversikten på Lewandowski sin scoring som trolig punkterte kampen. Derfra og inn er det natta.

Ashley Cole 4: Hadde det han på sitt eget morsmål ville kalt en shocker. Fullstendig ydmyket og terrorisert av Arjen Robben gjennom det som må ha føltes som verdens lengste førsteomgang. Tatt av banen i pausen.

Daniele De Rossi 4.5: Da han for flere sesonger siden bestemte seg for at det, uforståelig for undertegnede, var som anker og ballfordeler hans fremtid lå,  var det neppe dette Daniele De Rossi hadde sett for seg. Mangler faktisk flere avgjørende ferdigheter for å løse denne rollen effektivt nok, noe som blir ekstra tydelig når Roma møter så god motstand som de gjorde på tirsdag. Offensivt evner han aldri å være den kreative ballspilleren som kan låse opp Bayerns høye press. Ligger i en Pirlo-rolle, men mangler både hans presisjon og kreativitet. Som det har vært nevnt på denne siden før burde De Rossi hatt store forutsetninger for å kunne utvikle seg til en midtbanespiller i verdensklasse dersom han hadde rendyrket sine sterke sider, sider som ligner langt mer på Lampard/Gerrard enn Pirlo. Defensivt mangler han aksjonsradiusen til Seydou Keita og jobber nesten utelukkende vertikalt og sjeldent eller aldri horisontalt. Mangler frekvens på beina i forflyttningsfasen.

Radja Nainggolan 5.5: Hadde den særdeles utakknemlige oppgaven med å støtte Ashley Cole defensivt, en 100 % stilling i første omgang. Men han gir i alle fall absolutt alt han har, samme hvor bekmørkt det så ut. Pluss for målgivende.

Miralem Pjanic 4.5: Midtbanens offensivt kreative alibi falt fullstendig igjennom i denne kampen, som han noen ganger gjør. I en midtbane som blir fullstendig overkjørt har han fint lite å tilføre.

Juan Iturbe 5: Prøvde hardt å skape noe de gangene han hadde ballen i beina uten å få til all verden. Sliter fortsatt med å vurdere når han skal gå/slippe ballen.

Francesco Totti 5: Spilte de første 45 uten at kampbildet tillot ham å utrette noe som helst. Korrekt tatt av banen til pause for å spare krefter.

Gervinho 6: En spiller du alltid kan stole på kommer til å skape noe. Det var en del typiske Gervinho-trekk i går; skapte mye, brant mye. Hadde han satt en av sine første sjanser kunne kanskje matchen sett annerledes ut på lik linje som at min tante hadde vært min onkel hadde hun hatt baller. Urtypisk at etter sjansesløseri med beina så støter han han inn Romas eneste mål med hodet.

José Holebas (45′) 5.5: Inn for Ashley Cole og ser vesentlig bedre ut enn engelskmannen. Da hadde dog Bayern tatt foten av gasspedalen. Umulig å si om han hadde håndtert Robben bedre dersom han hadde spilt fra start all den tid nederlenderen var veldig, veldig god.

Alessandro Florenzi 5.5: Bidrar brukbart med det han kan, løpskraft og vilje. Kommer til en enorm mulighet som bare skal være mål, men møtte frykten selv da han så Manuel Neuer i øynene og satte avslutningen rett på den tyske landslagskeeperen.

Adem Ljajic: N/A

Rudi Garcia 4: Bommet på det meste og tok på seg all skyld etter kampen. Heldigvis er Rudi typen som kommer styrket ut av opplevelser som den i går og forhåpentligvis får han overført lærdommen til spillerene sine.

 

DAJE ROMA!