Målløst i Genova

Etter tapet mot Bayern skulle Garcia og Roma slå knallhardt tilbake mot 3. plasserte Sampdoria, men treverket og en superredning fra Serigo Romero hindret det i å skje. 

 

Romas lag:  De Sanctis, Torosidis, Yanga-Mbiwa, Astori, Holebas, Florenzi (83′ Iturbe), De Rossi, Nainggolan, Gervinho, Totti (78′ Destro), Ljajic (70′ Pjanic)

 

Det som skjedde på banen på tirsdag var tragisk i mange sine øyne, men det kunne på langt nær måle seg opp mot tragedien som skjedde etter kampen da Roma-supporteren Stefano De Amici og hans sønn Cristian på 7 år omkom i en scooterulykke rett etter kampslutt. Stefano som jobbet som frivillig for klubben ble hedret av Roma-spillerne før kampstart da laget entret Stadio Lugigi Ferraris iført hvite t-skjorter med bilde av de to på.

Dessverre greide ikke Roma å følge opp den flotte gesten på midtbanen, og laget så uvanlig tamme ut igjennom samtlige minutter på en humpete gressmatte i Genova. Den humpete gressmatta fikk også hard medfart av Garcia etter kampen:

«Det er vanskelig å spille raskt på en gressmatte som i dag. Vi hadde våre sjanser, men var ikke effektive nok.»

Sjanser hadde Roma så absolutt, men den største i løpet av de første 45 minuttene bommet Gervinho på da han fikk to forsøk alene med keeper hvorav den siste gikk i stolpen fra veldig spiss vinkel.

Den andre omgangen fortsatte i samme spor som første hvor Roma styrte det meste av spillet mot et godt defensivt organisert Sampdoria-lag som var innbitt på å fortsatt være ubeseiret denne sesongen. Dog var Sampdoria ufattelig nære å ta ledelsen da tidligere Roma-spiss Stefano Okaka bommet mirakuløst fra 1 meter på et frispark.

Roma var også veldig nære i sluttminuttene da Alessandro Florenzi fikk sendt av gårde en god heading som ble fulgt opp en enda mer mesterlig redning av Sergio Romero. Kampen endte dermed målløst og for det har ikke skjedd for Roma siden møte mot Inter i mars.

Selv med 20 skudd og 14 cornere fortjente ikke Roma seieren lørdag kveld og Roma står nå med kun en seier på de siste fem kampene. Roma er inne i en tung periode om dagen, men Rudi Garcia var overraskende positiv til Sky Sports etter kampslutt:

«Vi tok et poeng på hjemmebanen til laget som ligger på 3.plass. Jeg var fornøyd over hvordan guttene spilte. Vi skjøt alt for lite og en trenger litt flaks for å vinne og vi var i stolpen. Vi fikk ikke nok skudd på mål og på den siden var vi under par. Vi savner spillere ja, og uheldigvis spiller de samme spillerne alltid og de er ikke like skarpe som de kunne ha vært. Når en spiller sånn som dette mot et lag på 3.plass viser  en at man er trygg. Vi har lagt Bayern-kampen bak oss.»

Roma får en gyllen mulighet til å komme tilbake på vinnersporet onsdag når Cesena gjester Olimpico før Napoli er vertskap for derby del sole til lørdag.