Roma 2-0 Cesena

Roma tok onsdag kveld en oppskriftmessing seier mot nedrykksplasserte Cesena som hadde veldig lite å stille opp med på Olimpico. 

de rossi cesena

Romas lag: Skorupski; Torosidis, Manolas, Astori (52′ Astori), Cole; Keita, De Rossi (82′ Nainggolan), Pjanic; Gervinho, Destro, Iturbe (51′ Florenzi)

Roma retunerte til Olimpico for første gang siden de ble knust av Bayern München for en uke siden og på plass var enken til avdøde Stefano som tragisk mistet livet i en scooterulykke sammen med sin sønn Cristian etter kampen. Hyllesten for de to Roma-supporterene varte i flere minutter ut i kampen hvor store bannere var på plass i tillegg la Morgan De Sanctis ned en blomsterbukket foran Curva Sud før kampen. Det var en gråtkvalt enke som overvar det hele som tidligere denne uken hadde begravd de to supporterne som døde så alt for tidlig.

Følelser var det også på banen da øynene ble rettet mot gressmatta og det tok ikke mer enn 6 minutter før Torosidis kom til kveldens første, andre og tredje målsjanse på rappen da skudd etter skudd ble blokkert av et iherdig Cesena-forsvar. Det tok dog ikke mange minuttene før Romas første scoring kom da Gervinho la inn til Mattia Destro som fikk en enkel oppgave med å sette ballen inn i åpent mål etter kun åtte minutter. Til informasjon var det Destros 4. scoring for sesongen hvorav tre av dem har kommet i løpet av kampens 10 første minutter.

Destro fortsatte å sette Cesenas sisteskanse Agliardi på prøve utover omgangen og fikk en ball til i nettet, men den ble dessverre avblåst for offside.

Som så mange ganger tidligere på hjemmebane denne sesongen falt tempoet betraktelig etter den første scoringen og det var også tilfelle onsdag kveld. Selv om stillingen kun var 1-0 langt ut i 2.omgang var det ingen nevneverdig nervøsitet å spore ettersom Skorupski ikke fikk anledningen til å vise hva han var god for i løpet av kampens 90 minutter.

Roma skrudde dog opp tempoet det siste kvarteret og kom til flere store sjanser i sluttminuttene, men mannen som fikk æren av å punktere kampen var Daniele De Rossi som kranglet inn 2-0 etter en corner fra Pjanic som Mbiwa headet tilbake. Det var De Rossis første scoring siden serieåpningen mot Livorno i fjor.

Gleden var stor på stadion da dommeren blåste av kampen, men jubelen ble enda høyere da det kom beskjed fra Genova at Juventus lå under og til slutt tapte 1-0 mot Genoa. Roma ligger dermed likt med Juventus etter 9 serierunder, og vi får håpe det fortsetter når Roma drar til Napoli lørdag for å spille sesongens første Derby Del Sole!