Før kampen: Derby del Sole

Imorgen er det duket for et av ligaens ampreste oppgjør når Napoli tar imot Roma hjemme på San Paolo. Begge lag spilte midukekamper denne uken, og begge to ut å kjempe i Europa midtveis i neste uke. Noen på høyere nivå enn andre, men Rafael Benitez har nok en god forklaring på dette.

Napoli var på besøk i Bergamo på onsdag, og oppgjøret mot Atalanta endte 1-1. Napoli kunne tatt med seg 3 poeng hjem, men Higuain brant en straffe på overtid og Jose Callejon klarte å skyte over mål ifra 0 meter. Napoli befinner seg for tiden på syvendeplass i ligaen, men er bare ett poeng bak sine babyblå venner Lazio på tredjeplass. Likevel ulmer det i byen som bader i søppel, og oddsen på at Benitez er neste trener som får sparken er ikke spesielt høy.

233540111-f2690e8e-225e-4925-a035-cf82b06f86b8

Det er ikke ventet god stemning blandt supporterene, da dette er første møte lagene i mellom siden Ciro Esposito døde i forbindelse med finalen i  Coppa Italia forrige sesong.

For Roma er dette siste mulighet til å finpusse kampformen før man skal forsøke seg på hevn mot Bayern på onsdag. Garcia og hans gladiatorer surfet inn 2-0 mot Cesena på onsdag, men man kan nok vente seg en hakket vassere motstander i dette oppgjøret. Napoli er nok et stykke unna toppformen, men i likhet med Derby della Capitale, er dette et oppgjør som kan leve sitt eget liv uavhengig av lagenes form. En mann Roma bør være obs på er Marek Hamsik. Ser man bort ifra Francesco Totti er slovakeren kanskje ligaens beste spiller når han er på sitt beste. Mannen med den ikke så alt for elegante frisyren har ikke fungert godt under Benitez, men viste glimt av gammel storhet i oppgjøret mot Hellas Verona forrige helg. Fjorårets oppgjør endte 1-0 til Napoli.

pjanic_punisce_il_napoli_con_una_doppietta

Form

Napoli: W W D W D

Roma: W L W D W

Sansynlige lagoppstillinger:

Napoli: Rafael; Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Inler, David Lopez; Callejon, Hamsik, Insigne; Higuain

Roma: De Sanctis; Torosidis, Manolas (De Rossi), Yanga-Mbiwa, Cole; Pjanic, Keita, Nainggolan; Gervinho, Totti (Destro), Florenzi.

Kampstart er 15.00.

DAJE!