Rundspilt og overkjørt

Roma reiste til et Napoli som ikke har levert som forventet i sesonginnledningen. Dermed var det fint for de denimkledde at et Roma fullstendig uten intensitet, presisjon og plan kom til mafiabyen lørdag ettermiddag.

Hjemmelaget kom raskt ut av startblokkene og det virket ikke som Rudi Garcia hadde sett den komme. Roma var i beste fall fullstendig uforberedet på den aggresive starten til hjemmelaget. Napoli brukte under ett minutt på å skape en farlighet og ytterligere ett minutt senere lå ballen i nota. Et langskudd fra Insigne gikk via Torosidis og satte Romas stopperpar ut av spill. Higuain leverte en avslutning i stjerneklassen og marerittstarten var et faktum. 1-0 til Napoli og deres grusomme, grusomme ola-drakter.

Men elendigheten sluttet ikke der. Hjemmelaget valset over et sjokkskadet Roma og produserte sjanse på sjanse. Offside, treverk og en kjemperedning av Morgan De Sanctis sørget for at det på mirakuløst vis kun sto 1-0 på tavla til pause. Med normal uttelling for hjemmelaget kunne det stått mye, mye mer.

Roma gjorde ingen bytter i pausen og var betraktelig bedre med fra start av i annen omgang. Alessandro Florenzi kunne ha blitt tomålsscorer. Først kom Pjanic inn langs dødlinjen og slo korrekt 45 grader ut. Florenzi er dessverre ingen notorisk målscorer og bommet på tilnærmet blank kasse. Utilgivelig og kanskje avgjørende. Ikke lenge etterpå ble han spilt fint inn i bakrom av Holebas og avslutningen fra skrått hold var god. Cabral i Napoli-buret var dog godt med på notene.

Garcia tok grep etter 64 minutter og tok ut Totti og Florenzi til fordel for Iturbe og Destro. Allikevel greide ikke Roma å opprettholde presset de hadde greid å bygge opp og Napoli var nærmere å øke enn Roma var å utligne. Kouilbaly, som forøvrig var strålende for hjemmelaget, jaktet en klarering og kom foran en rusende Yanga-Mbiwa. Ballen endte hos Callejon som chippet fint over De Sanctis, men samvittighetsfulle Nainggolan reddet på streken.

Garcia kastet på Ljajic med fire minutter igjen i et desperat forsøk på å få utligningen han så gjerne ville ha. Det endte med at Nainggolan gikk ned på høyreback, hvor han ble overmannet av et særdeles aggressivt Napoli. Inler fant Higuain som fint tredde igjennom Callejon som enkelt punkterte kampen. 2-0 til Napoli.

Ikke noe i vits i å spare på kruttet, dette var flatt ut elendig av Roma. Nå blir det lange dager før turen til München, der Roma skal hevne 1-7. Det er lite som tyder på at de er i stand til det for øyeblikket.