Spillervurderinger Napoli

Morgan De Sanctis 6.5: Kommer best fra det. Har liten sjanse på scoringene og gir to farlige returer. Varter opp med en kjemperedning på avslutnigen fra Insigne som hadde adresse helt nede i kroken. Forbanna på sine lagkamerater og det med rette.

Vasillis Torosidis 5: Romas dårligste greker denne ettermiddagen. Hadde sitt svære strev med Lorenzo Insigne som fikk herje tilnærmet fritt. Presisjonen i innleggene hans hørte ingen steds hjemme.

Mapou Yanga-Mbiwa 5: Er best når han blir dratt ut av boks og eventuelt når han er høyt ute for å støte. Er derimot sjanseløs når baller kommer inn i boks og han må ha to tanker i hodet samtidig. Greier ikke å hå oversikt over både ball og mann samtidig og velger å følge ball. Det endte med baklengs mot Bayern og kunne ha gjort det både mot Cesena og i dag. Manglet også sin sedvanlige presisjon offensivt.

Kostas Manolas 6: Jeg så ikke så veldig mye til Kostas Manolas og det skyldes vel først og fremst at hans makker var overalt (i negativ forstand). Er vel for det meste på det jevne.

José Holebas 5.5: Sliter i likhet med Torosidis voldsomt med de harde presset til Napoli og føler seg nok rimelig overkjørt det første kvarteret. Løfter seg noe, bla. annet med en fin pasning til Florenzi, men alt i alt en skikkelig dårlig kamp.

Seydou Keita 6: I likhet med resten av midtbanen fullstendig usynlig når Roma blir overkjørt det første kvarteret. Får tak i kula etterhvert, men tar først skikkelig tak i andre omgang.

Radja Nainggolan 6: Kjemper og sliter, men får ingen hjelp fra verken lagkamerater eller Tagliavento i dag. Innsatsen kunne vært en kilde til inspirasjon for hans lagkompiser, men den gang ei. Uheldig i forkant av 2-0.

Miralem Pjanic 5: Pjanic er i skrekkelig form om dagen og nok en gang inne i en lang periode der han ikke leverer. Er for veik i duellspillet og sliter når han blir satt under press. Defensivt har han ingenting å bidra med.

Alessandro Florenzi 5.5: Er ingensteds å se i første omgang, i allefall ikke offensivt. Kunne gitt Roma en livlinje i andre omgang da han først hadde en avslutningsmulighet han ikke tok, før han deretter brant to store. Byttet ut.

Francesco Totti 5: Kanskje den svakeste kampen undertegnede har sett av Il Capitano. Var ekstremt upresis i nesten hver avlevering og sementerte sin dårlige dag ved å pirke borti ballen med stamfoten da han skulle legge inn. Byttet ut.

Gervinho 6: Prøver mye, det går i blant, andre ganger ikke.

Juan Iturbe (27′) 5.5: Kom inn for å gi Roma mer trykk, men lyktes ikke i det hele tatt. Gikk seg stort sett bort da han prøvde å skape noe.

Mattia Destro (27′) N/A: Hadde et nedtak umiddelbart etter at han kom inn, deretter så jeg ikke noe til ham. Det sier aller mest om hvordan Roma fremsto denne dagen.

Adem Ljajic (7′) N/A

Rudi Garcia 4.5: Gir Rudi Garcia dagens svakeste karakter. Sendte utpå et lag som så fullstendig uforberedt ut. Innsats er fortsatt den viktigste egenskapen i fotball og Napoli hadde mye mer lyst til å vinne enn hva Roma hadde. Her har noe tydelig gått galt i innledningen til kampen. Elleveren er grei nok på papiret, det samme er byttene, men ingen av spillerene, med unntak av De Sanctis var på nett. Uhyre viktige dager for Rudi inn mot borteoppgjøret mot Bayern München.