Jakter revansje i München

Med 4 strake bortekamper uten seier står Roma nå ovenfor den tøffeste kampen for sesongen når Rudi Garcia og hans mannskap skal prøve å ta poeng fra Bayern München på Allianz Arena. 

roma bayern

 

Det var et lite hyggelig solderby sett med Roma-øyne når Roma fikk til meget lite mot et meget skarpt Napoli. Det har generelt vært lite hyggelig de siste ukene og foruten om oppskriftsmessige seire hjemme mot Chievo og Cesena har det vært tungt den siste tiden. Som i fjor har Rudi Garcia feid over antatt svakere motstand, men i de tøffere kampene har taktikken hans feilet. Det er muligens derfor det nå rapporteres om en formasjonsendring til 4-1-2-1-2 med De Rossi som anker og Pjanic bak Gervinho og Totti/Iturbe.

Bayern München gav seg ikke før det hadde gått 7 baller bak De Sanctis på Olimpico og hvis Pep Guardiolas mannskap greier å gjenta bedriften fra da og ta med seg tre poeng på onsdag vil Bayern München sikre avansement i tillegg til gruppeseieren. Tyskerne har siden sist tatt to seire i tillegg til et uavgjortresultat mot borte mot serie treer Mönchengladbach og topper fortsatt Bundesliga med fire poengs luke ned til nummer to.

Skadesituasjonen til de to lagene er forholdsvis lik da Roma må greie seg uten Astori, Maicon, Castan, Balzaretti, Borriello og Strootman mangler Bayern München Thiago, Badstuber, Martinez, Reina, Starke og Schweinsteiger.

Før den fjerde runden i Champions League ser det ut som om Bayern München kruser inn til gruppeseier, mens Roma, Manchester City og CSKA Moskva må kjempe om 2. plassen som gir videre spill i Champions League. En ting som kan være fint å merke seg er at Roma trenger å ta ett poeng i de to neste kampene (borte mot Bayern og CSKA) for å ha alt i egne hender før den siste gruppespillskampen hjemme mot Manchester City.

Forhåpentligvis blir det ikke verre enn 1-7 denne gangen, men tøft blir det så absolutt. Hvordan det går får du vite 20.45 onsdag kveld på Viasat Fotball.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Bayern München (3-4-1-2): Neuer; Benatia, Dante, Boateng; Lahm, Alonso, Alaba, Bernat; Müller, Robben; Lewandowski.

Roma (4-1-2-1-2): De Sanctis; Torosidis, Manolas, Yanga-Mbiwa, Cole; De Rossi, Keita, Nainggolan; Pjanic; Iturbe, Gervinho