«Det hun har glemt om fotball har jeg igjen å lære»

For et par uker siden ble det klart at kanskje tidenes beste kvinnelige fotballspiller Mia Hamm ble en del av styret i AS Roma. Mia Hamm er et kjent navn for de fleste, men at hun har forholdsvis sterke bånd til Roma visste du kanskje ikke.

Dagen etter Hamm hadde fullført videregående flyttet nemlig hennes foreldre til Roma og Hamm reiste til byen to ganger i året for å besøke de. For tre uker siden dukket denne informasjonen opp i en artikkel Roma-president James Pallotta tilfeldigvis leste. Romas amerikanske sjef så dermed en mulighet til å involvere kvinnen som gjorde imponerede 158 mål for USA i løpet av sin landslagskarriere.

– En idé ble tent,  forteller Pallotta.

– Når muligheten for å få med Mia på laget oppstod var det ingenting å tenke på for meg. Det hun har glemt om fotball i løpet av 30 år har jeg igjen å lære.

Pallotta tror Hamm kan bidra med å synliggjøre Roma i USA på tvers av demografiske forskjeller. Mia Hamm selv sier at hun sikter seg inn på å reise til Roma hver sjette uke for møtevirksomhet og at hun i tillegg til å følge med på seniorlaget vil utforske Romas interesse for damefotball.