Roma 3-0 Torino: Back on track

Etter tap mot Juventus, Bayern (x2) og Napoli var kveldens hjemmekamp mot Torino en kamp Roma måtte vinne. Man kan si mye om Torino (Ventura er en ringrev, Quagliarella kan brått sette en brasse osv), men alt annet enn 3 poeng mot dem på Olimpico hadde vært et kraftig faresignal for Rudi Garcias mannskap etter en periode preget av formtap og skader.

Det er kanskje en anelse platt å si at rovdyr er farligst når de er såret, men den romerske ulven gjorde ingenting for å motbevise det. Etter kun åtte minutter sto det 1-0, da Totti serverte Torosidis inne i feltet og månegrekeren smalt ballen kontant nede i høyre hjørne. Torino kunne slått tilbake umiddelbart, men De Sanctis var våkent på et lurt skudd fra Quagliarella og fikk dyttet ballen over tverrliggeren. Pjanic ga oss deretter en aldri så liten oppvisning i frispark-teknikk når han smalt ballen i kryss-stanga fra 20 meter, men det skulle litt afrikansk trøkk til for å doble ledelsen.

Seydou Keita er kanskje ikke Italias mest fryktinngytende goalgetter, men når han fikk sjansen fra kanten av 16-meteren etter 25 meter lot han seg ikke be to ganger. Keita traff rent og hardt, og ballen tok for andre gang turen forbi Gillet og i nettmaskene. Roma tok ikke foten av pedalen, og et par minutter senere sto det nesten 3-0 når Pjanic dundret avgårde et skudd fra distanse, og Gervinho så klønet det til alene med Gillet etter å ha blitt spilt gjennom av Totti.

Andre omgang startet forholdsvis rolig, men Adem Ljajic satte spikeren i Torino-kista med et nydelig mål etter en times tid. Serberen dempet en pasning fra Pjanic, vendte opp og skrudde ballen utagbart opp i lengste hjørne. 3-0, game over og 3 poeng i posen.

Kveldens mest minneverdige øyeblikket kom dog når Kevin Strootman ble byttet inn til stående applaus kort tid før slutt. Det nederlandske rivjernet har vært ute av aksjon i det som føles som en evighet, og er nå altså endelig tilbake i aksjon. Med Strootman på plass er midtbanen (leddet som fremfor noe definerer dette laget) betydelig forsterket, og vi kan forhåpentligvis se fram til flere oppturer på vei inn i vintermørket…