Intervju med Walter Sabatini

Romas kjederøykende sportsdirektør gjestet i går Roma TVs Slideshow og i den forbindelse uttale han seg om en rekke ting, fra James Pallotta til Simon Kjær.

Hvordan var det første året under amerikansk eierskap?

– Jeg så at Kjær ble kåret til den beste midtstopperen i Frankrike. Her ble han aldri tilgitt etter feilen han gjorde mot Lazio. Luis Enrique sitt lag spilte fotball. Enkelte episoder og dårlige resultater gjorde hans fremtid usikker og jeg lot ham gå for jeg trodde ikke han kunne utrette mer. Han var en god trener i tillegg til å være en lojal og ærlig fyr. Han hadde sine karaktertrekk, men han ble også dømt. Jeg ønsker ham all mulig lykke til, det fortjener han. Han var ikke bare Baldini sitt valg.

Du blir ofte sett ofte på taket på Trigoria?

– Når dere ser meg der ofte tror jeg mange tror jeg kommer til å falle ned. Jeg står der oppe fordi jeg liker å se laget derfra. Jeg elsker å stå der og gjør det ofte. Det er mitt tak.

Lamela?

– Han var en utfordring. Jeg ville ha ham, men Roma var fortsat involvert med Unicredit så det var en komplisert operasjon som kostet mye. Jeg ville ha ham til Roma uavhengig av kostnad så jeg lot det stå til. Jeg ville at det «nye» Roma skulle ha rene talenter. Han var fra 92-klassen, det var en investering i en ung mann som knapt hadde spilt 25 kamper for River Plate. Jeg følger med ham i håp om at han skal gjøre seg bemerket på en internasjonal scene. Kanskje passer ikke England ham, men han er ung og har lang tid på å oppnå sine mål.

Pallotta?

Jim er en fyr som det er enkelt å ha et forhold til. Han er leken. Han har så stor tiltro til meg, jeg stoler på hans idéer, hans lyst etter å vinne. Han vil ha suksess, med eller uten meg.

Kampen mot Juventus?

Det var en kamp som viste at Roma og Juventus er jevne. Noen mener de er sterkere, mange mener vi er sterkere. Noen ting hendte i den kampen som, ærlig talt, var til å le av. Jeg glemte kampen da jeg gikk inn i presserommet og kom ikke med noen anklager eller brukte tid på å klage. Jeg sa at de tre målene ikke var gyldige og at jeg aksepterte styrken til Juventus. Vi må akseptere resultatene, selv de som smerter oss. Den kvelden tapte vi, men med en annen dommer ville resultatet vært annerledes. Jeg beundrer Rocchi og hvis han returnerer skal jeg forholde meg tyst.