Tre poeng i Bergamo

Hvor mange flere sånne kamper skal til før vi begynner å klassifisere Roma-Atalanta som  et hatoppgjør? Oppgjørene mot de blåsvarte fra Bergamo vil selvsagt aldri ha samme dimensjon som de mot Lazio, Juventus, Juventus og Inter, men Roma har åpenbart langt mindre til overs for Atalanta enn f.eks Udinese og Parma. Nå har jo Atalanta regnet Roma som en av sine argeste rivaler i flere år, men ting tyder på at følelsen nå begynner å gjengjeldes…  6 røde kort på de siste 5 kampene på Stadio Azzurri d’Italia sier i hvert fall sitt.

Det er få måter å åpne en kamp verre på enn hva Roma presterte i dag. En geriatrisk Ashley Cole ble gjort fullstendig til latter da Cristian Raimondi stjal ballen fra den rutinerte backen og serverte Maxi Moralez inne i feltet. Argentineren gjorde ingen feil fra kloss hold og dunket ballen i mål over en sjanseløs De Sanctis. 1-0, etter 57 sekunder spilt. Velkommen til Bergamo.

Det kunne og burde stått 2-0 noen minutter senere, når De Sanctis kludret det til for seg selv og lot Baselli fyre av en volley som smalt i tverrliggeren og for alvor satte en støkk i Roma. En støkk som så ut til å hjelpe, for laget ble gradvis bedre utover i omgangen til tross for intenst press fra hjemmelaget, og Pjanic var nære på å utligne med et langskudd. Det ble til tider svært ampert, og Moralez var kanskje heldig som unngikk direkte rødt kort når han sakset ned De Rossi bakfra etter 20 minutter. I stedet slapp han unna med kampens tredje gule kort, men det hjalp lite: to minutter senere satt nemlig utligningen.

Etter et langt løp fra Pjanic endte ballen hos Ljajic ute på kanten. Serberen tråklet seg til en hakket lettere vinkel og skrudde ballen utagbart nede i Sportiellos lengste hjørne. Roma var tilbake i kampen, og det skulle bli verre for gjestene. Rett før pause serverte nemlig Ljajic Nainggolan inne i Atalanta-feltet, og midtbanekrigeren satte ballen kontant nede i samme hjørne som Sportiello måtte se seg slått i 20 minutter tidligere.

Andre omgang ble tre kvarter med angst for hele Roma. Atalanta nektet å gi opp, og for sikkerhets skyld måtte Torosidis ut med skade rett etter hvilen. Dermed var det duket for 19 år gamle Michele Sommas debut i Serie A, og resten av kampen var mer eller mindre enveiskjøring mot Roma-målet, selv om Destro på tampen kunne avgjort når han var en hårsbredd fra å få en lang tå på en flikk fra Florenzi. Til slutt kom også det obligatoriske røde kortet, da Richmond Boakye (nei, jeg vet ikke jeg heller) pådro seg to gule kort på et halvt minutt.

Resultatet ble altså til slutt 2-1, og Roma ligger dermed likt med Juventus på toppen av Serie A, selv om det selvsagt vil endre seg avhengig av hvordan Juves opgjør mot Lazio ender i kveld. Dermed kan Roma puste lettet ut helt fram til tirsdag, da CSKA Moskva skal til pers på Arena Khimki…