Ulven og Gudinnen

2-4-5 og 4-11 i målforskjell. Tallene er dystre for Atalanta etter en svært svak sesongåpning hvor laget har virket tannløse og uinspirerte. Kaptein og goalgetter German Denis har i skrivende stund kun notert seg for ett mål, og ingenting tyder på at klubben har klart å fylle det kreative vakumet etterlatt av Giacomo Bonaventura. For øyeblikket er Cesena det eneste laget som skaper færre målsjanser enn de blåsvarte fra Bergamo, og det spørs om ikke Stefano Colantuonos mannskap må belage seg på en svært tung vinter og vårsesong.

I andre halvdel er det ikke godt å si om det romerske glasset er halvfullt eller halvtomt. Tre poeng bak Juventus og gode sjanser for å avansere fra en svært tøff gruppe i Champions League er jo ikke til å kimse av, men samtidig har vi måttet konstatere at Roma til nå har møtt fire motstandere som kan rangeres som toppklubber (Juventus, City, Bayern og Napoli), og har tapt mot tre av dem. Nesten, men ikke helt fram har vært mantraen hittil i år, og skal Scudetto-ambisjonene realiseres er det ikke god nok. Situasjonen hjelpes ikke av den omfattende skadeproblematikken knyttet til laget, og særlig situasjonen rundt Castan er nå et kapittel for seg selv. Det gjør ikke minst dagens lagoppstilling vanskelig å forutsi…

De Sanctis i mål, den er grei nok. Maicons fravær betyr at Torosidis tar oppstilling på høyrebacken, mens Manolas per dags dato er Romas eneste tilgjengelige midtstopper. Jeg tipper han tar oppstilling ved siden av Daniele De Rossi, og så får Cole og Holebas slåss om plassen til venstre for dem. På midtbanen tyder det meste på Pjanic som kreativ drivkraft med Nainggolan og Keita som murbrekkere, mens det ryktes at Garcia har testet ut et angrep bestående av Destro flankert av Ljajic og Iturbe. Fraværet av Francesco Totti vil bety økt ansvar for Pjanic, og selv om Atalanta har vært svake offensivt har kun fire lag sluppet inn færre mål.

De siste seks ukene i kalenderåret ligger foran oss, og det blir en fryktelig tøff innspurt: til uka venter en livsviktig bortekamp mot CSKA Moskva, før Roberto Mancinis Inter, Sassuolo og Manchester City gjester Olimpico. Deretter avsluttes 2014 med bortekamper mot Genoa og Milan.

Et tøft kampprogram uansett hvordan man vrir og vender på det, og et program som vil fremstå som enda verre om ikke Roma tar med seg tre poeng fra Bergamo i kveld. FORZA LUPI!