Spillervurderinger: Atalanta – Roma

Morgan De Sanctis, 5.5: Er ikke den som skal ha mest skyld for baklengsmålet, men en Morgan De Sanctis i bedre slag ville kanskje vært bortpå skuddet fra Moralez. Er i tillegg meget heldig som ikke må plukke enda en ball ut av eget nett etter en slepphendt tabbe i feltet, noe som til slutt fører til et skudd i tverliggeren. Virker ukarakteristisk utrygg.

Ashley Cole, 5.0: Blir fullstendig rundtlurt av sliteklubbnomaden Cristian Raimondi i forkant av Atalantas mål, og er ellers lite imponerende, selv om pasningssikkerheten er god. Man ser innimellom at han har vilje til å gå forever, men ei heller der får han det til å stemme. Det evigvarende problemet med å ha en habil venstreback fortsetter.

Kostas Manolas, 6.5: Er sterk, ofrende og hardtarbeidende i forsvarsspillet, men så til tider ut til å bli litt nølende og slet med farten til enkelte av Atalanta-spillerne. Dog en brukbar forestilling, og Romas beste i forsvar.

Davide Astori, 6.0: Bærer noe preg av at han nylig har returnert fra skade, og tar til tider noen merkelige avgjørelser og sender i vei vanskelige pasninger. Virker treg og ute av kampform.

Vasilis Torosidis, 6.0: Prøver og prøver, men får ikke sa mye til. Er innimellom litt for ambisiøs fremover, hvilket fører til et par anledninger hvor hele forsvaret er på etterskudd etter balltap. Klarer ikke å gi den ekstra dimensjonen som Maicon ofte bidrar med. Ut med en liten skade tidlig i andre omgang, og ble erstattet av Michele Somma.

Daniele De Rossi, 6.0: En helt OK prestasjon av dagens kaptein, men virket noe nervøs og var tydelig lettet når kampen var over. Får trekk for en horribel avgjørelse i andre omgang der han forsøker å trikse ballen over en motstander som bakerste mann, noe som ville ført til mål dersom Gomez hadde beholdt roen alene med De Sanctis.

Radja Nainggolan, 7.5: Solid kamp av Nainggolan, som nok har hatt godt av litt hvile. Får absolutt godkjent selv om midtbanekrigen til tider var tapt (spesielt i andre omgang). Jobber som vanlig ekstremt hardt, og er solid og kontant i taklingene samtidig som han gir et driv fremover. Slipper trekk for ny tatovering i nakkeområdet.

Miralem Pjanic, 7.5: Får et halvt poeng pluss for angrepshissigheten i forkant at det første målet til Roma, og er ellers mannen som orkestrerer angrepet. Ikke at dette var så fruktbart i denne kampen, men bosnieren virker våken, trygg og kreativ med ballen i bena. Burde muligens scoret på stillingen 1-0.

Adem Ljajic, 8.5: Et mål og en assist, og Romas beste. Viser at han kan være en angrepsspiller med flere viktige og gode kvaliteter da han tar riktige og raske avgjørelser gang på gang, noe som ga direkte resultater i denne kampen. Er ellers flink på gjenvinning av ball da han mister den. Ser energifull og lysten ut. Byttet ut etter 81 minutter.

Mattia Destro, 5.5: Ikke en imponerende kamp av Destro. Sliter med å komme seg bak og gjennom forsvarsrekken til Atalanta, og blir regelrett for svak i de aller fleste duellene, være seg i luften eller på bakken. Klarer heller ikke å lure forsvaret med gode nok løp eller smarte touch som man vet han kan, og kommer seg ikke til avslutninger.

Juan Iturbe, 7.0: Teknikken sitter ikke som man kanskje skulle forvente, men for en løpsmaskin han er. Jobber hardt både fremover og bakover på banen, og er til hodebry for Atalanta-forsvaret som ser seg tvunget til å lage frispark ved flere anledninger da de ikke kan håndtere farten. Byttet ut etter 58 minutter til fordel for Florenzi.

Inbyttere:

Michele Somma, 6.5: En godkjent debut av 19-åringen, men viser mangel på rutine da han pådrar seg et gult kort etter å ha blitt tatt litt på sengen, noe som førte til frispark i en farlig posisjon. Er villig med fremover til tider, og viser potensiale.

Alessandro Florenzi: 7.0: Et godt innhopp. Stiller som vanlig opp med arbeidsinnsats of løpsstyrke, og viste gode ferdigheter fremover som kunne gitt resultater dersom Destro hadde hatt en bedre dag på jobben.

Seydou Keita: N/A.