Jakter russisk skalp

Stort viktigere i kampen om avansement blir det ikke. Roma har reist til Moskva for å møte CSKA som ble sendt hjem som slakt fra Roma i første runde i årets Champions League. På bortebane er dog russerne et helt annet bytte å jakte.

Situasjonen er som følger: Suverene Bayern München topper gruppa med 12 poeng og er for lengst klare for sluttspillet. På andreplass følger Roma med sine fire poeng, det samme har CSKA på plassen bak. I bunn ligger de regjerenede Premier League-mestrene i Manchester City med fattige to poeng.

Roma har en særdeles viktig jobb å gjøre, men vil også håpe at kampen i Manchester resulterer i tre eller ett nytt poeng til Bayern og ex-romanista Pep Guardiola. Det stilles naturligvis noen spørsmålstegn rundt Bayern i og med at de allerede er videre med god margin og således ikke trenger å bruke krefter på de to resterende kampene i gruppespillet. I tillegg er de uten sin skadde kaptein Philip Lahm. Guardiola forsikret allikevel etter 2-0 seieren hjemme mot Roma at laget hans kom til å gi alt også i sine to siste kamper. Skulle Roma vinne i Moskva og City avgi poeng hjemme mot Bayern kan Roma slippe jubelen løs. Da vil de, uavhengig av hvordan det går i siste runde, være videre fra gruppa. Selv om CSKA skulle finne på å slå Bayern i München og Roma tape hjemme for City, vil Roma danke ut CSKA på innbyrdes oppgjør.

Men da må altså jobben gjøres i Moskva, og som sagt er ikke CSKA noen kasteball på Arena Khimki. Bayern sleit seg til en 1-0 seier etter scoring på straffe av Thomas Müller, mens Manchester City måtte nøye seg med ett poeng etter 2-2 i en kamp der engelskmennene ledet 2-0 til pause. I tillegg imponerte CSKA med å slå City 2-1 på Etihad og dermed sikre seg like mange poeng som Roma før de to siste rundene.

I hjemlig liga ligger CSKA nå på en 3. plass etter at laget har vært i dårlig form med T-T-T-U-V på de fem siste. Det gjør at de etter 14 kamper ligger hele ti poeng bak serieleder Zenit. På hjemmebane har de 6-0-2 og imponerende 20-4 i målforskjell.

Roma på sin side sleit seg til en seier på en tøff bortebane i Bergamo, men laget fra den evige stad har vel knapt virkelig imponert  siden skandalekampen på Juventus Stadium, til tross for at bunnlagene Chievo, Cesena og Torino har blitt slått greit på Olimpico. Heldigvis fikk Rudi Garcias menn en opptur på bortebane mot Atalanta, etter at de siste turene vekk fra hovedstaden har vært svake etter henhodsvis uavgjort mot Sampdoria, en forferdelig kamp i Napoli, samt et skadebegrensningsprosjekt i München.

Mandag trener Roma i Moskva

Mandag trener Roma i Moskva

Skadeproblematikken i årets Roma kjenner vi alle til. På lørdag måtte Vassilis Torosidis byttes ut med, ja, en muskelskade. Inn kom unggutten Michele Somma. Med Maicon fortsatt ute tyder det meste på at Alessandro Florenzi tar høyrebacken i Moskva. Midtforsvaret gir seg selv der Manolas og Astori er de eneste friske. Ashley Cole hadde en svak i kamp i Bergamo, så da gjenstår det å se om han får fornyet tillit eller om José Holebas, som vel også har fint lite å vise til i Roma-drakt foreløpig, får starte på venstrebacken. Én mann må bli skuffet på midtbanen. Keita ble hvilt fra start mot Atalanta etter lang reise i forbindelse med kvalifisering til Afrikamesterskapet og børe være fit for en startplass igjen. Trolig står det mellom han, Miralem Pjanic og Daniele De Rossi om hvem som må finne seg i en tur på benken, mens Nainggolan virker bankers.

Fremover på banen er Adem Ljajic Romas formspiller og bør få fornyet tillit. På motsatt flanke er Gervinho klar til dyst igjen, mens Francesco Totti har fått hvilt skikkelig godt med både landslagspause og suspensjon mot Atalanta. Mattia Destro og Iturbe vil da måtte finne seg i en tur på benken.

Radja Nainggolan og Maicon er forøvrig ett gult kort unna suspensjon. Foruten Maicon mangler Roma Curci, Yanga-Mbiwa, Castan, Balzaretti og Torosidis. Hos CSKA er Elm og Natcho ute, mens Wernbloom er usikker.

Vi tipper at disse starter for Roma:

Roma (4-3-3): De Sanctis; Florenzi, Manolas, Astori, Cole; De Rossi, Pjanic, Nainggolan; Gervinho, Totti, Ljajic.

Kampen dømmes av Felix Brych fra Tyskland.

MERK AT KAMPSTART ER KLOKKEN 18.00! Kampen vises på Viasat Fotball.