Fallen storhet gjester Olimpico

Forrige gang Roberto Mancini ledet et lag mot Roma var på San Siro, en vårkveld i 2008. I en sesong hvor Roma ga Inter kamp til døra ble kampen stående som en av de avgjørende faktorene i at Inter til slutt tok tittelen på sesongens siste dag, og det på kontroversielt vis. Totti hadde gitt ledelsen i første omgang, og Roma så ut til å klare å holde stand utover i andre omgang. Så fikk Mexes rødt kort etter det som bare kan kalles horribelt skuespill av Hernan Crespo, og helt på tampen klarte ikke et redusert Roma å hindre Javier Zanetti i å dunke inn 1-1 og snyte Roma for to poeng som kunne gitt dem ligagullet.

Siden den gang har Roma og Inter skiftet trenere henholdsvis seks og åtte ganger, og nå har altså Inter valgt å gi Mancini en ny sjanse etter avskjedigelsen i 2008. Mancini har startet med å ta ett poeng i Milano-derbyet og slått Dnipro Dnipropetrovsk i Europa League, men det er mange spørsmålstegn ved dette Inter-laget. Et av de største er kaptein Andrea Ranocchia, som etter ankomsten fra Bari for fire år siden sjelden har sett ut som annet enn skyggen til Leonardo Bonucci. På midtbanen har Guarin levert solid hittil i sesongen, men laget vil utvilsomt savne Hernanes når de skal prøve å penetrere et romersk forsvar som ennå har til gode å slippe inn baklengsmål på Olimpico denne sesongen.

I angrep har Mauro Icardi vært mer eller mindre avgjørende denne sesongen, men vår gamle uvenn Osvaldo viste i Europa League-oppgjøret mot Dnipro at han stadig kan sine saker bra. Det er ikke utenkelig at Mancini vil resonnere seg fram til at en argentinsk  angrepstrio med Palacio bak Osvaldo og Icardi kan være det som trengs for å få hull på det romerske forsvaret.

På den gulrøde siden begynner spillere sakte men sikkert å komme tilbake fra skade. Kevin Strootman har fått innhopp mot Chievo og CSKA, og Maicon ser også ut til å nærme seg comeback. Dette passer ypperlig ettersom Torosidis etter all sannsynlighet mister kampen med en lårskade og forsvaret allerede er svekket av Castans fravær.  Om det blir Cole eller Holebas som inntar venstrebacken må gudene vite. Det ser langt lysere ut i angrep, der Totti kan ta oppstilling flankert av Gervinho og Ljajic (som per dags dato holder høyere nivå enn utfordrer Iturbe), og på midtbanen vil Pjanic som vanlig bidra med overblikk og kreativitet mens De Rossi og Nainggolan tar seg av grovarbeidet.

Juventus brukte forrige serierunde på å lage hakkemat av Lazio på Stadio Olimpico, og det er lite som tyder på at lillebror Torino kommer til å slippe lettere fra det. Skal Roma holde avstanden til Juventus på tre poeng ser det dermed ut til at morgendagens kamp blir nok en affære hvor kun seier er godt nok.