3 poeng i pøsregn

Roma tok i mot Internazionale på Olimpico, men viste seg ikke fra sin mest gjestfrie side!

427768_10150602678589139_1578699444_n

Roma – Inter er storkamp uansett, har historisk betydning og er alltid en god list i forhold til om man får en god sesong eller ikke. Vinner man, kan blir det bra!

Inter startet med følgende: Handanovic; Campagnaro, Juan, Ranocchia, Dôdo (Icardi 81); Kuzmanovic, Medel (Obi 82), M’Vila (Kovacic 67); Guarin; Osvaldo, Palacio

Giallorossi: De Sanctis; Maicon, Manolas, Astori, Cholevas; Keita (De Rossi 64), Nainggolan, Pjanic; Gervinho, Totti (Iturbe 85), Ljajic (Florenzi 64)

I kveld var det hjemmelaget som startet best, til tross for at åpningsminuttene startet i et nokså behagelig tempo. Totti vartet opp med første avslutning på mål, og vertene hadde også kveldens første hjørnespark.

Kveldens første krav på straffespark kom allerede etter 12 minutter, og det var en gammel kjenning i Dôdo som henvendte seg til dommeren uten hell, eller hjemmel, for så vidt.

Undertegnede synes Ranocchia virket nervøs da de to kapteinene møttes før avspark, og det inntrykket opprettholdt Interkapteinen ett stykke ut i kampen. Og det var Ranocchia som fikk kveldens første gule kort, men det var Romas kveld, og det var Roma som hadde mest selvtillit.

Etter 18 minutter kommer Gervinho seg fri på høyrekanten, lynraskt som vanlig, og søker Totti i feltet, men Legenden når ikke frem. Kula ender hos Ljajic, som tvinger frem en retur av Hadanovic. Den løse ballen blir tatt hånd om av Interforsvaret.

Få minutter senere byttes rollene om, og det er Ljajic som finner Gervinho foran åpent mål! Det hele starter med Astori, som kontrollerer ballen over midtbanen, hvor Nainggolan overtar. Belgierens visjon illustreres ved en nydelig tversover i retning Maicon og Totti, hvor sistnevnte tryller. Ljajic stormer ned mot kortlinjen, mottar ballen, og vet at Gervinho er hvor han skal. En sjanseløs Hadanovic må hente ball nr. 1 fra nettet.

Så blir Inter sluppet ørlite inn i kampen, og dette materialiserer seg ved at Kuzmanovic får klemt av gåre et ufarlig skudd, men De Sanctis tar ingen sjanser, og gir dermed Inter sin første corner. Det påfølgende hjørnesparket gir ingen gevinst.

Etter halvspilt omgang, virker det som om Inter ikke skal få til noen ting, og virker utrolig stillestående. En feilpasning fra oppskrytte M’Vila snappes opp av Nainggolan, men avslutningen blir i overkant ivrig, og går over.

I et svakt øyeblikk mottar Osvaldo ballen i OK posisjon, men Osvaldo har aldri møtt Seydou Keita før, og trefningen ender med Roma-frispark, og Osvaldo blir liggende.

Etter 34 minutter stormer Roma fram igjen. Ljajic finner nok en gang Gervinho, men linjemannen feirer 17. mai, da pasningen kom på et godt øyeblikk for Ranocchia. Inter-kapteinen tok ett skritt frem i det Ljajic slår. Ingenting å si på den.

To minutter senere får Inter sitt andre hjørnespark, og Kuzmanovic sender ballen inn med høyra, og treffer en mann som hopper. Verken Maicon eller Astori klarer å utfordre tyngdekraften, og det er den nervøse Interkapteinen som får henge alene i lufta, å stange inn utligningen. Så enkelt skal det ikke være!

Etter kalddusjen fortsetter Roma sine hurtige angrep. Gervinho søker Totti denne gang, men vertene må ta til takke med nok et hjørnespark, som dessverre ender opp i ingenting. Vi nærmer oss pause, og Roma trykker mest på. Kampbildet minner mest om det vi så før ledermålet til lynvingen.

Keita og Osvaldo møtes nok en gang til duell, men denne gangen er det sistnevnte som får frisparket. Den tidligere Romaspissen våkner mer og mer til utover omgangen, og blir spilt fri av en noe heldig Dôdo-lobb, men mannen som ikke klarte å lære seg sør-Engelsk dialekt får aldri kontroll, og ballen forsvinner utover kortlinjen.

I minuttene før pause hilser Keita nok en gang på Andreazzolis beste venn, og blir belønnet med gult kort, og i sekundene etter, blåser dommeren nok en gang. Nå i Romas favør, etter Dôdo er i overkant ivrig. Totti stormer ned for å fortelle dommeren hvem som skal ha gult kort, og blir forsøkt hindret av nettopp Osvaldo. Il Capitano behandler ham som luft og ignorerer ham på en imponerende måte! Dommeren beholder kortene, og blåser til pause, i noe som var 48 underholdene minutter.

Andre omgang starter med et smell i regnværet! Grekeren ingen helt vet hvordan staver navnet sitt kommer fossende

10348229_858298317538264_7439278431919246878_n

frem, og renner lett forbi, uten at Ranocchia får gjort noen ting, og avslutter eksplosivt. Den slovenske landslagskeeperen har ingen kjangs, og Cholevas mottar med rette hyllest fra Curva Sud! For en debutscoring!

Så, som etter 1-0 scoringen, blir Inter sluppet inn i kampen igjen. For uten noen avbrekk der Gervinho stikker en tur og to i offside, skaper bortelaget en helt OK mulighet der Southampton-rejecten setter kula til venstre for De Sanctis’ stolpe.

Ikke lenge etter, skulle Inters andre utligning komme, og det var selvsagt denne spissen vi ikke liker lenger, som scorer sin andre på Olimipico etter han stakk for to år siden. Avslutningen er dog i det heldige slaget, og endrer retning i Astoris støvel. Retningsendringen betyr at De Sanctis er på vei i feil retning.

Som nevnt innledningsvis var Roma det laget med selvtillit. Det fikk laget vise.

Ulvene svarer straks på Inters flaks, nettopp for å vise Roberto Mancini at det blir andre boller denne gang han er på den blåsvarte benken.

Først smetter Nainggolan gjennom, og fyrer av et skudd, men mannen fra de østlige Alper redder og holder. Så piler Gervinho ned lags flanken sin, så regnspruten står! Utfordrer Interforsvaret igjen og igjen, helt til han kan slå en perfekt ’45 til Totti. Først lobber Kapteinen opp ballen til selv og skyter, men i Campagnaro, og får ballen tilbake. Liggende, denne gang, får han en tå på kalveskinnet, og Pjanic kan sette inn sitt første mål siden han satte inn Romas seiersmål borte mot Parma. 3-2, og ny viktig scoring!

I tillegg ble Roberto Mancini bortvist fra benken, da hele Internazionale mente det skulle vært frispark til Guarin i det angrepet som ledet til scoringen ble satt i gang på midtbanen. Den nylig hjemvendte manageren savner nok sin første periode i Inter, da ting ble lagt litt mer til rette.

Det var ingen tvil om hvilket av lagene som hadde mest karakter utover i omgangen. Garcia drar en (om någet tynn) Kaizers, og tar kontroll på kontinentet. Keita blir erstattet med De Rossi, og Florenzi kommer inn for en meget god Ljajic da det gjenstår ca. 25 minutter i regnet.

Det vi har vært vitne til før, at Roma kontrollerer, triller ball og sementerer ledelsen sin, blir gjenstand også i dette oppgjøret. Laget oser av selvtillit på eget gress, og det med god grunn.

Mot slutten står Iturbe på sidelinjen med et kapteinsbind i hånden, og alle vet hva det betyr. Verdens beste 38-åring forlater banen, og en ivrig og eksposiv argentiner skal ta hans plass. Iturbe viser seg fram med en gang! Uheldigvis går skuddet over, men den tattoverte angriperen får i det minste vist hvorfor man må bruke ord som eksplosiv og ivrig.

To ganger på de få minuttene han spillte i kveld, kom han til eventyrlige sjanser.

Da stadionuret har låst seg fast på 90 i noen minutter får Roma frispark på 22 meter. Siden Francesco Totti ble byttet ut, sier Pjanic hvala, og setter inn sitt andre mål for kvelden. En utsøkt prestasjon, og latterlig bra teknisk utført frispark gjør at Hadanovic må plukke ut ball nummer 4 fra egen kasse.

Seieren er et faktum, og alle de tre viktige poengene forblir i den evige stad.1506800_10152608007579139_775919479000092585_n

Grazie Roma!!