Spillervurderinger Inter

Morgan De Sanctis – 7.5: Komfortabel etter smellen i Moskva. Varter opp med et tigersprang av de sjeldne når Kuzmanovic plutselig får avslutta fra syv meters hold. God når han må i aksjon når Medel serverer en markkryper i annen omgang. Kan ikke lastes for noen av målene.

Maicon – 7: Særdeles deilig med brasilianeren tilbake igjen. Bidrar offensivt og er med på flere god kombinasjoner fremover. Noe kamprusten som forventet, men gir Roma mye mer trykk. Må holde seg skadefri.

Kostas Manolas – 7: Er i klammeri med Osvaldo hele kampen igjennom og scorer vel dermed noen ekstra poeng hos de fleste romanisti. Tøff i duellspillet og hindrer mange potensielt farlige situasjoner med farten sin.

Davide Astori – 6.5: Er egentlig veldig komfortabel helt til han blir fullstendig tilsidesatt av Ranocchia da Inter utlignet første gang og må få klart trekk for det. Er kun uheldig på mål nummer to. Ellers god og meget rolig med ball i beina. Brøt også fint foran Inter-angriperne ved et par anledninger.

José Holebas – 8: Var villig med fremover og kom til et par gode innleggsmuligheter i første omgang. Er noe rufsete defensivt, men vinner tidvis også dueller på egen halvdel. Karakteren preges selvsagt av det aldeles fantastiske målet han serverte etter et soloraid fra midtstreken som inkluderte flere Inter-spillere og ei pølsebu, pluss en ball i krysset. Moro!

Seydou Keita – 6.5: Til tross for at Roma var det klart beste laget i første omgang fikk allikevel Inter litt vel mye rom mellom Romas midtbane- og forsvarledd som Keita ikke helt hadde kontroll over, noe som resulterte i et par frispark etter at han hadde vært på etterskudd. Er ellers som alltid meget trygg og god med ball.

Miralem Pjanic – 8: Gjør egentlig fint lite ut av seg lenge, helt til han dukker opp og sender Roma i føringen med 3-2. Setter frisparkspikern i kista på overtid og befester sin posisjon som en av de ypperste innen dødballkunsten. Avgjørende.

Radja Nainggolan – 8.5: Herrefred, for en spiller belgiern er. Er absolutt overalt hele tiden og gir ikke Inters ballførere et sekunds fred. Beveger seg over store distanser på tilsynelatend null tid og vinner baller i gunstige posisjoner gjentatte ganger. Er superviktig defensivt så vel som offensivt. Spiller frem lagkamerater og kommer til avslutninger selv. Romas beste spiller.

Gervinho – 7: Gjør en kamp i Pippo Inzaghis ånd. Er i offside hele kampen, men den ene gangen han ikke er det blir det mål. Burde hatt flere, men var aldeles for heit på grøten kampen igjennom. Pluss for det flotte raidet på slutten, som dessverre til slutt endte i en Inter-fot.

Francesco Totti – 8: Finnes det en 38 år gammel spiss mer bevegelig enn Il Capitano? Saumfarer banen og løser opp situasjoner i egen så vel som i motstanders sekstenmeter. Vinner baller etter sklitaklinger før han hælflikker videre til lagkamerater. Se viljen når han assisterer Pjanic til 3-2. Koste seg.

Adem Ljajic – 7: Har endelig knekt den defensive koden og bidrar forbilledlig også når Roma ikke har ball. Flere gode involveringer med ball også, i særdeleshet da han gjorde det umulig for selv Gervinho å bomme da Roma tok ledelsen. I form.

Alessandro Florenzi – 6.5 (27′): Bidrar med det han settes inn for å gjøre: energi og løpskraft. Har et flott raid langs høyresiden som kunne endt i langt mer enn det hjørnesparket som ble resultatet.

Daniele De Rossi – 6.5 (27′): Kommer inn og tar for seg i duellene. Blir rundlurt av Kovacic én gang, men har ellers god kontroll på den glimrende kroaten. Biter i seg smerten etter stemplingen fra Dodô og loser Roma trygt i havn.

Juan M. Iturbe – N/A (6′): Ekstremt livlig på den korte tida han fikk. Kunne ha notert seg for to scoringer eller samme antall målgivende.

Rudi Garcia – 8: Gir korrekt videre tillit til Adem Ljaijc og traff på det som til nå har vært et vanskelig venstrebackvalg. Beholdt roen til tross for at Inter utlignet to ganger. Gode bytter, samt mer underhodning enn på en god stund. Må holde det gående når Sassuolo kommer på besøk.