Foran Roma – Sassuolo

Mannen som fikk sparken – og ble igjen-ansatt, nesten fem uker etter – som om han skulle være i Palermo, har allerede tatt poeng fra Juventus. Laget hans har ikke tapt på de siste sju Serie A kampene, og som om dette var et eventyr, går nemlig tallet sju igjen. For man har ikke glemt at Sassuolo gikk på et flaut 7-0 tap. Mot Inter. Derav flaut.

Rudi Garcia nevner i pressekonferansen foran kampen at Sassuolo er Serie A’s overraskelseslag i år. Sammen med Empoli har de tatt poeng fra flere lag, samt at de har spilt bra. Garcia påpeker at de grønnsvarte stjal poeng på Olimpico i fjor, og at det derfor ikke blir en lett kamp. Det skal også trekkes frem at Berardi satte inn utlikningen fire minutter etter full tid, og at man på det tidspunktet ante konturen av et Roma vi kjenner så alt for godt.

Heldigvis ser vi ikke så mye til dette laget lenger. Som klare å rote bort ett eller tre poeng i sluttfasen av en kamp. Og på vei inn i slike oppgjør, hvor man møter såkalt presumtivt svakere motstand, er det veldig betryggende.

Vår franske trener kunne og på pressekonferansen fortelle at han ikke tenker på kampen til uken. Uansett hva som skjer fremover, er kampen mot Sassuolo den viktigste, og han skal bruke spillere som han tror vil ta alle poengene, uansett.

Det er en aldri så liten godbit allerede i kvell også, der Vincenzo Montellas menn tar imot ligaleder Juventus.

Angående denne kampen, sier Garcia at det spiller ingen rolle hva som skjer i denne kampen, og insisterer på noe vi har hørt så mange ganger før. «Dersom vi vinner så mange som mulig av våre kaper, ender vi opp hvor vi fortjener», og det er det vanskelig å være uenig i.

Med seg til denne kampen har Mister Garcia tatt med disse spillerne:

Astori, Borriello, Cholevas, Cole, De Rossi, De Sanctis, Destro, Emanuelson, Florenzi, Gervinho, Iturbe, Keita, Ljajic, Lobont, Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Nainggolan, Pjanic, Sanabria, Skorupski, Somma, Strootman, Totti.

Spillere som Iturbe, Strootman og Maicon har vært gjenstand for tvil i forhold til deres fysiske tilstand. Iturbe er på vei tilbake, og det er Strootman og. Begge har fått innhopp, og nederlenderen vil snart være tilbake slik vi kjenner ham. På spørsmål om Maicon kunne Garcia fortelle at den rutinerte backen kunne spilt alle kampene, om han måtte det.

I følge italienske medier, er dette forventede lagoppstillinger:

De Sanctis; Maicon, Manolas, Astori, Cholevas; De Rossi, Pjanic, Nainggolan; Destro, Totti, Gervinho

Consigli; Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso; Taider, Missiroli, Biondini; Berardi, Zaza, Sansone

For Sassuolo er Maganelli suspendert, mens vertene har ingne utestengelser. For Roma er det bare skader som hindrer en fullstendig tropp.

Alt ligger til rette for ‘business as usual’ i den Evige Stad, slik at angsten lar vente på seg til mandag…

 

DAJE!!

 

PS! Vi skal ikke glemme at Francesco di Eusebio er ligamester med Roma, og var i klubben fra 1997 til 2001, og blir alltid godt mottatt av Curva Sud.