Fredagsnotiser

PA_SOCCER-Man-City-201260_6849643

Champions League
Laget høster mye skryt i England om dagen, og flere som hevder de har grunn til å uttale seg har ‘friskmeldt’ den regjerende seriemesteren, etter frie strake seire. Mye av æren for dette får deres argentinske spiss Serigo Agüero. Han scoret tre mål mot 10 tyskere og to mål mot Sunderland. Britisk presse mener på enfoldig vis at han er den beste spilleren i Premier League (les; Verden), og at City skal marsjere videre til sluttspillet i Europa uten problemer. Vi husker kanskje at Samir Nasri var ute før oppgjøret mot Bayern og fortalte at flere av stjernene ville forlate den kunstig oppblåste ‘storklubben’ dersom de ikke kom seg til cupspillet.

Er det noe vi vet om britisk presse, er det at de alltid har rett.

Svar på fan-brev
Francesco Totti har benyttet fredagen til å svare på e-poster fra hele verden. Mange av henvendelsene var sedvanlige, og dreide seg om alt fra fotoseanser med fans på Trigoria og til rekorder og årets sesong. Legenden kunne bla. Svare på at han tror selv Scudettoen kan vinnes i år, men at det blir vanskelig. Han la også til at Rudi Garcia har rett når han uttalte at Roma må kun tenke på seg selv, vinne sine kamper, og ta det derfra. «Vi som lag må tro på det, og dere som supportere må tro på det!»AS Roma's Totti celebrates scoring a goal against Manchester City during their Champions League soccer match at the Etihad Stadium in Manchester

Spørsmål om rekorden til Piola (274 mål) kom også opp. Il Bimbo del’oro svarte flott med han hadde tenkt på rekorden, men at det eneste som hjalp, var å fortsette det knallharde arbeidet. «Jeg er svært beæret for å ha kommet så langt jeg har, for det var mange som ikke trodde på meg», kan 38-åringen fortelle. Det gjenstår fremdeles 39 mål opp til Piola, som for ordens skyld puttet 143 av dem for Lazio.

Det var også spørsmål om midtuke kampen, og svarene bar ikke preg av kontrovers. «Å komme videre fra en gruppe bestående av tre gode lag, er stort, og vi har skjebnen i våre hender og alt å vinne.» Et noe kjedelig svar, men noen ganger må til og med legender være diplomatiske.
Første skritt videre mot en Scudetto er uansett Sassuolo, og en liten tankevekker her, er at Totti aldri har scoret mot I neroverdi! Det forventes at Totti skal starte, sammen med bla. Destro og Gervinho.

 

Dagens retro
Mannen jeg snakker mest om i søvne (utenom Vincent Candela) var på radioen nylig, og ble spurt om hvilket øyeblikk han husket best fra perioden sin i Roma. Svaret hans var, overraskende nok, ikke tredjedrakten han måtte spille med i oppgjøret mot Tromsø i UEFA-cupen! Hans beste minne var forståelig nok de 11 seierne på rad under Spalletti. Og mannen jeg har et bromantisk forhold til, heter selvsagt Leandro Cufré!

20615-zoom-Ikke akkurat det med å vinne elleve kamper på rad som var så fantastisk, men at laget sto sammen da kaptein Francesco Totti brakk foten mot Empoli, og skulle slå Lazio 2-0 i den 11. kampen, var en utrolig god opplevelse, kunne Cufré fortelle RadioRadio. Målene sto for øvrig Aquilani og Taddei for. Rekken ble brutt da Materazzi utlignet Taddeis ledelse i det 89ende minutt.

Personlig har jeg Cufrés holdninger svært høyt, og det varmer et Roma-hjerte da han fremmer lagmoral fermfor noe annet!

 

 

 

 

 

God helg!