Spillervurderinger Sassuolo

 

Morgan De Sanctis – 4,5; Den første scoringen må De Sanctis fullt og helt ta på sin kappe etter at han brukte for lang tid på klareringen. Utsparket i forkant av den andre scoringen var heller ikke all verden ettersom det var ingen Roma-spillere i nærheten av der ballen landet som gjorde sitt til at Sassuolo kontret inn 2-0. Stopper det han skal videre, blant annet et ekkelt skudd fra Berardi i andre omgang.

Alessandro Florenzi – 7,0; Poteten Florenzi ble brukt på høyreback i Torosidis sitt skadefravær ettersom Garcia valgte å spare Maicon til oppgjøret mot Manchester City. Defensivt slet Florenzi naturlig nok litt, men offensivt var unggutten bra med og har forbedret innleggsfoten de siste ukene. Vokser enormt når han mottar kapteinsbindet etter De Rossis utvisning og assisterer Ljajic perfekt på overtid.

Kostas Manolas – 5,0; Posisjoneringen var grei nok, men teknikken sto så absolutt ikke i stil. Mange unødvendige panikkklareringer og dårlig samarbeid med Mbiwa.

Mapou Yanga-Mbiwa – 5,0; Opphever offsidelinjen i forkant av den andre scoringen og var sammen med Manolas svak. Var ofte ute av posisjon, men skal ha pluss for duellspillet og kreative løp på offensive døballer.

José Holebas – 7,0; En av få oppløftende før pause da grekeren var meget løpsvillig offensivt og en så tydelig at praktscoringen sist helg gav han en selvtillitsboost. Hadde en livsviktig involvering sent i 1. omgang som hindret at det sto 0-3 til pause. Nære på å score nok et praktmål da han smalt ballen i tverrliggeren.  Litt mindre involvert i andre, så spørs det hvem av Holebas av Cole (som hadde en god kamp sist mot City) som starter på onsdag.

Kevin Strootman – 5,0; Det var nydelig å se Strootman tilbake i startoppstillingen for første gang siden mars, men det spørs ikke om «comebacket» kom litt for tidlig. Alt gikk litt for fort for Strootman som hadde uvanlig mange balltap og en får nesten håpe at Manchester United sine speidere var på plass ettersom interessen rundt en overgang burde ha falt etter den skuffende innsatsen vi så fra nederlenderen i går.

Daniele De Rossi – 4,0; Serie As best betalte fotballspiller mistet nok en gang hode og ble fortjent utvist da han rev ned Berardi tidlig i første omgang etter at han selv mistet ballen noe som gjorde jobben for lagkameratene enda vanskeligere.

Miralem Pjanic – 5,5; Greide på ingen måter å følge opp prestasjonen sist helg og midtbanetrioen DDR-Strootman-Pjanic som var beryktet ifjor hadde på ingen måter et godt comeback. Var anonym for det meste, men i motsetning til sine midtbanekolleger greide Pjanic å holde på ballen ved flere anledninger.

Juan Manuel Iturbe – 5,5; Snart må diskusjonen komme rundt 21-åringen Roma betalte 200 millioner kroner for. Vil veldig mye, men får veldig lite til. Kan vel ikke avskrive han enda, men foreløpig har ikke argentineren på langt nær levd opp til prislappen.

Adem Ljajic – 7,5; I det tilsvarende oppgjøret mot Sassuolo i fjor (1-1) var Ljajic på mange måter syndebukken etter at han brente sjanse på sjanse, men i år slo han kraftig tilbake med å være Romas beste med sine to scoringer. Mannen som mange ville ha ut av klubben i sommer er nå toppscorer med seks scoringer og gir mye mer av seg selv nå enn det vi har sett tidligere. Iskald straffe og iskald i hode på overtid da han fikk plassert ballen i mål.

Mattia Destro – 4,5; Roma presset i store deler igjennom kampen og mye av spillet foregikk rundt 16-meteren til Sassuolo, men likevel så man nesten ikke snurten av Destro i løpet av samtlige 90 minutter. Dabber rundt og tar lite initiativ selv til å gå på løp og ventet mest på at ballen skulle på et magisk vis skulle dette ned i beina på han. Meget skuffende kamp av Destro.

Innbyttere:

54′ Gervinho – 7,0; Garcia hadde vel planer om å spare ivorianeren til onsdagens kamp, men så seg nødt til å sette han innpå når Roma trengte scoringer. Garcia gjorde lurt i det ettersom Gervinho var involvert i begge scoringene. Fikk straffe da skuddet hans traff hånda til Vrsaljko før han på overtid spilte fri Florenzi i foranledningen til utlikningen.

54′ Radja Nainggolan – 6,5; Var vel planen at også Nainggolan skulle bli spart, men måtte tidlig i ilden etter at De Rossi ble utvist. Litt innbytterpuls innledningsvis som resulterte i noen feil a lá De Rossi, men belgieren hevet seg mot tampen.

71′ Seydou Keita – N/A; Får spille de siste 20 minuttene hvor han for det meste fordelte baller ut på kantene og lot de mer offensive spillerne gjøre jobben med å skape noe. Spilte for lite for å bli vurdert.