Forhåndsomtale: AS Roma – Manchester City

Oppgjørets time i «dødens gruppe» er kommet. Giallarossi møter engelske Manchester City i en helspekket duell i en kamp hvor alt kan skje. Videre Champions League spill, relegering til Europa League eller på hodet ut av årets UEFA turneringer. Det er duket for året 2014 kanskje mest spennende kamp.

Manchester City FC v AS Roma - UEFA Champions League

For å lese mer om ulike scenarioer alt etter resultat, les tidligere artikkel her.

AS Roma leverte ikke akkurat en stjernekamp mot Sassuolo lørdag kveld, og hadde maksimalt med uflaks i sist Champions League oppgjør mot CSKA i kalde Moskva, da de på overtid klarte å trille inn et mål og kampen endte noe uventet uavgjort 1-1.

Gruppe E som Roma spiller i i årets Champions League, er den eneste gruppen i årets gruppespill hvor alle lag fortsatt kan avansere, alt ligger og hviler på resultatet av denne kampen.

Oddsen er heldigvis på italiensk side, da Roma har vunnet fem av de siste syv kamper mot engelsk motstand hjemme på Stadio Olimpico, og Manchester City aldri har vunnet en eneste UEFA kamp borte mot et italiensk lag.

Dog har Roma ikke scoret mer en ett mål pr. kamp i Champions League siden åpningskampen mot CSKA som endte 5-1.

Laget samlet seg nok en gang på Trigoria i går til en treningsrunde i forkant av onsdagens match.
Der ble det øvet på taktiske og tekniske balldriller, før de satt i gang med treningskap.

For å være på den sikre siden trente Gervinho for seg selv, uten sine lagkamerater, da han har fått en liten forslåing på sitt høyre kne.
Også Torosidis og Uçan hadde egne opplegg.
Roma samles i dag klokken 11 tiil en siste treningsrunde før morgendagens oppgjør.

På Manchester City’s side ser det ut som om Pellegrini må gjøre jobben uten sin kaptein Vincent Kompany, da han sliter med en skade i hamstringen, heller ikke Yaya Toure blir å se i startelleveren da han soner sin andre av totalt tre kamp-suspenderinger.

David Silva og Stevan Jovetic blir trolig heller ikke å se, men derimot Edin Dzeko blir å se da han sist lørdag kom tilbake fra sin skade.

Årets store City-protagonist Sergio Agüero er også ute etter at han pådro seg en kneskade i helgens oppgjør mot Everton. Det er med andre ord et noe redusert City-lag som skal bryne seg på Roma på Olimpico.

Sansynlig lagoppstilling:

AS Roma: De Sanctis; Florenzi, Manolas, Astori, Cholevas, Nainggolan, De Rossi, Keita, Gervinho, Totti, Ljajic

Manchester City: Hart; Zabaleta, Demichelis, Mangala, Clichy; Fernando, Fernandinho; Navas, Nasri, Milner; Dzeko

Avspark er 20.45 og kampen vises på Viasat 4.

Forza Grande Roma!