Disse kan Roma møte

3. plassen i gruppespillet i Champions League sendte Roma inn til Europa League hvor 16-delsfinaler står på menyen på nyåret. 

UEFA-Europa-League-logo

 

Sist Roma prøvde seg i Europa League var Luis Enrique trener og Roma ble slått ut allerede i Play-offen mot Slovian Bratislava i 2011. Romas bestenotering i Europa League var året turneringen byttet navn fra UEFA Cupen tilbake i 2009/2010 da Roma tok seg til 16-delsfinale hvor de røk mot Panathinaikos.

Nå skal Rudi Garcia prøve å forbedre Europa League-prestasjon fra 09/10 ettersom Roma går rett inn i 16-delsfinalen som spilles 19. og 26. februar 2015. Roma spiller det første oppgjøret på hjemmebane.

Ettersom Roma var det dårligste laget som havnet på 3.plass i Champions League (poengmessig) blir de useedet når trekningen gjøres til mandag. Lagene Roma kan møte er altså gruppevinnerne fra Europa League og de 4 beste treerne fra Champions League. Roma kan ikke trekke et annet italiensk lag og dermed får ikke Roma muligheten til å slå ut Inter, Napoli eller Fiorentina i 16-delsfinalen  som vant sine grupper i Europa League (Torino kom på 2.plass ). Lagene Roma kan møte er:

Olympiakos (Hellas), Zenit (Russland), Sporting CP (Portugal), Athletic Bilbao (Spania) Borussia Mönchengladbach (Tyskland), Club Brugge (Belgia), Besiktas (Tyrkia), Red Bull Salzburg (Østerrike), Dynamo Moskva (Russland), Feyenoord (Nederland), Everton (England), Dynamo Kiev (Ukraina), Legia Warsawa (Polen)

 

Skulle Roma gå videre vil datoene videre blir:

8-delsfinalene: 12. og 19. mars

Kvartfinale: 16. og 23. april

Semifinale: 7. og 14. mai

Finale i Warsawa: 27. mai

 

Hvem håper du Roma møter?