På tokt i Liguria

Etter flere sesonger i nedrykksstrid og middelmådighet har Genova for alvor reist seg som fotballby denne sesongen. Sinisa Mihajlovic har ledet Sampdoria til en solid fjerdeplass, og byrival Genoa har overrasket hele Italia ved å innta tredje. Det er ved første øyekast lite ved dette Genoa-laget som skulle tilsi en plassering foran navn som Milan, Inter, Napoli og Fiorentina, men med Gian Piero Gasperini ved roret har griffene prestert over evne. Med Stjerneskuddet Mattia Perin i mål og vår gamle kjenning Nicolas Burdisso og Facundo Roncaglia som mursteinsparkere har Genoa et gjerrig forsvar som hittil har begrenset antallet baklengsmål til 12.

På midtbanen har Roma-eide Bertolacci levert en svært sterk sesong hittil, og slovakeren Juraj Kucka har funnet seg godt til rette i Serie A. At Alessandro Matri skulle få en liten oppblomstring etter floppene i Juventus, Milan og Fiorentina er hakket mer overraskende, men han har godt selskap av Radja Nainggolans gamle tatoverings-kompis fra tiden i Cagliari, nemlig Mauricio Pinilla. Når vi først er inne på gamle kjenninger kan også navn som Leandro Greco og Aleandro Rosi nevnes, selv om det er usikkert om noen av dem starter morgendagens oppgjør.

Gasperini har alt i alt en svært bred tropp å velge fra, og Genoa har også sluppet unna de verste skadene. Hvem som velges til kampen mot Roma er uvisst, men vi drister oss til å tippe Perin i mål og Matri på topp. De resterende plassene er mer uvisse.

I Roma er ikke situasjonen like transparent, da en miks av skader og suspensjoner ikke etterlater Rudi Garcia allverden å velge mellom. De Sanctis begynner for alvor å se gammel ut, men med Skorupski småskadet kommer han til å starte. Maicon på høyrekanten skal være bænkers, det samme gjelder stopperparet Manolas-Mbiwa. Venstrebacken er som alltid en akilleshæl, men undertegnede tipper Holebas foretrekkes fremfor Cole. På midtbanen er De Rossi suspendert etter utvisningen mot Sassuolo, noe som gjør trioen Nainggolan-Pjanic-Strootman svært sannsynlig. I angrep er vel spørsmålet i hovedsak hvem Totti har rundt seg, og her kan i det minste Garcia velge mellom Ljajic, Florenzi, Iturbe, Gervinho og Destro. Holder vi en knapp på Gervinho og Ljajic? Vi gjør nok det.

Det er ingen vits i å ta lett på en kamp som denne: Roma tapte borte mot Genoa i fjor, og kan fort gjøre det igjen. Ettersom det er nettopp Genoas nemesis Sampdoria som skal prøve å vippe Juventus av pinnen et par timer i forveien, har Roma muligens en sjanse til å ta innpå det svarthvite forspranget. Men det kommer til å kreve en formidabel innsats.