Temperatur i toppkamp!

Gasperinis Genoa har startet årets sesong fryktelig bra. Faktsik har de ikke startet så bra siden 1929/30 sesongen, og da endte laget på andre plass i ligaen. Siden det har ikke Genoa hatt noen plassering å skryte av, og dette markerte også slutten på Il Vecchio Balordos storhetstid i Italienske fotball.

Mye av æren for hjemmelagets gode start må man tillegge deres 22 år gammle, og svært talentfulle keeper, Mattia Perin. Også i dag spilte han en stor rolle i utfallet av kampen, og ble korrekt utvist da han tok ned Radja Nainggolan i feltet etter en halvtime.

Før halvtimen var split, var begge lagene i et helt vanlig italiensk åpningshumør. Roma hadde ball, og Genoa skulle by på farligheter på kontra-angrep. Men det var gjestene som var farligst frempå. Og, ikke utenkelig, var nevnte Perin mannen som holdt nullen for Genoa denne Serie A runden også.

Helt til han ble utvist, og fikk tidlig juleferie, altså. Inn kom reservekeeper Eugenio Lamanna, og Gasperini tok, noe uforståelig for undertegnede, ut den enenste Genoaspilleren som bød på farligheter, Iago Falque. Før han ble byttet ut, hadde han sørget for at både Yanga-Mbiwa og Astori (som ble suspendert til kampem mot Milan neste helg) fikk hvert sitt gule kort.

I alle tilfeller, stiller formspilleren Adem Ljajic seg opp, og skal sette inn sitt sjuende mål for sesongen. Men neida. Han setter kula i behagelig radius for keeper, som slår den lett til hjørnespark. Synd, men ikke helt krise, da man skal spille 10 mot 11 i en times tid.

Og det tok ikke lang tid før en annen toneangivende spiller skulle befeste sin tilstedeværelse. Radja Nainggolan har, sammen med nettopp Ljajic, vært en av Romas beste denne høsten. Fem minutter før pause, kommer et innlegg ut til 16-meterstreken, hvor Antwerpens store sønn befinner seg. Udekket. Og med masser av tid. Nainggolan setter inn sitt tredje Serie A mål på en herlig volley, uten å nøle, og nesten liggende vannrett i luften, og på et flott innlegg fra Maicon! 1-0, og retningen var staket ut.

10522774_806904539348665_1047669934667658903_n

Det skal kanskje nevnes at Genoa ville ha stopp i spillet, og gult kort til Ljajic for en tåreløs Oscar-opptreden i opprullingen som ledet an til målet. Dette var nok også en av hovedårsakene til at dommer Banti valgte å vise Gasperini til tribunen da han hadde blåst for endt omgang.

(Var det noe undertegnede la merke til med Genoa-spillerne, var det at de var flinke til å be dommeren gi gult etter hvert frispark, omtrent, med velkjente gestikulasjoner. Dette endte bla. i kort til Astori og Yanga Mbiwa. Dårlig stil)

Andre omgang startet med at vertene benytter seg av sitt andre bytte. En tam Matri må vike for Edenilson, som i etterpåklokskapens navn ikke hadde noe særlig å bidra med han heller.

Roma bruker lang tid med ballen, og spiller kontrollerende fotball, med mange pasninger. Etter en time var ballfordelingen 30/70, og oppgaven til hjemmelaget vokste mer og mer for hvert sandkorn som drysset ned i timeglasset.

Og for å gjøre arbeidsdagen så kjedelig så mulig, er det Roma som er nærmere 2-0 enn det Genoa er utligning. Både Gervinho og Ljajic skal avslutte kampen lenge før dommeren, men forsøkene deres går utenfor, eller blir reddet av Lamanna.

Med 10 mann, starter Genoaspillerne å merke kjøret, og et perfekt tidspunkt for Francesco Totti å komme inn. Ut går en sliten Ljajic, og på uret står det 77. Garcia venter ytterliggere åtte minutter før han gir Iturbe sjansen. Denne gang er det Gervinho som går av til fordel for argentineren.

Ingen av byttene gir umiddelbart utbytte, til tross for at gjestene trykker på. Pjanic sender av gåre et knallhardt skudd – i steget – men det er kun reklameskiltene som merker seg skuddfoten til balkaneseren.

Da tilleggsminuttene er innledet, får også Miralem gult kort, noe som gir også ham en tidlig juleferie. Iturbe kom fri på blank kasse, etter Florenzi klemmer en pasning på bakerste. Alt den tattooverte angriperen trenger å gjøre, er å styre ballen i garnet, men… det blir stående 0-1 på tavla, og Genoa får presset fram et hjørnespark helt på tampen.

I en verden som nesten alltid virker urettferdig, blir man fort vant, og i ett lite øyeblikk var den kosmiske balansen ute etter å lage dårlig stemning og pinlig stillhet. Perotti slår corneren inn på første, og Pinilla      forlenger den til bakerste etter en flikk med hodet. Der dukker Rincon opp, og setter kula i nettaket. 1-1 og verden er slik vi kjenner den atter en gang. Men vent! Linjemannen vinket for offside i det flikken ble rettet mot Rincon, og et spøkelse vi alle kjenner så alt for godt, har reist et annet sted for å være på gjenferd. Pinilla, som fikk gult kort ti minutter tidligere, er heldig han også, som ikke mottar sitt andre for å insistere hjertelig på at linjedommeren fattet feil beslutning.

Etter dommeren har blåst, har temperaturen nådd kokepunktet. Hele Genoa mener selvsagt dommeren har dømt i Romas favør, og at det burde være 1-1. Noen vil kanskje mene dette med rette, da det er kraftig kost å få straffe imot, samtidig som mannskapet blir redusert. Cholevas, som var en av de bedre for Roma i dag, hevdet å ha blitt sparket etter dommeren gav sitt sluttsignal, og trefning inn mot spillertunellen ble forsøkt roet ned.41972

Il Griffone kjempet med klør og vinger, og det hadde neppe vært ufortjent om det hadde blitt poengdeling. Det gjør det kanskje enda deiligere å få igjen litt av flaksen som ble brukt opp på strippeklubb i Moskva, og faktisk ta innpå et Juventus, som tapte poeng mot Genoas rivaler i fiskerbyen.

Alle poeng teller, og disse tre kom godt med. 4 poeng totatl fra Luigi Ferraris er det ikke mange lag som kan skryte av i årets utgave av Serie A!

 

Grazia Roma!

 

 

De Sanctis; Maicon, Astori, Yanga-Mbiwa, Cholevas; Pjanic, Keita, Nainggolan; Florenzi, Gervinho (Iturbe 85), Ljajic (Totti 77)

Perin; Roncaglia, Burdisso, De Maio (Pinilla 69), Antonelli; Sturaro, Rincon, Bertolacci; Falque (Lamanna 30), Matri (Edenilson 46), Perotti

Rødt kort: Perin (30)
Gule kort: Astori (25), Yanga-Mbiwa (28), Pinilla (80), Perotti (84), Pjanic (90)

10847854_10152634213739139_7093573113856429023_n