Roma møter Feyenoord

Den nederlandske klubben har svært flotte tradisjoner, og har fostret frem flere store internasjonale fotballspillere som bla. Robin van Persie, Jonathan de Guzman, Georginio Wijnaldum, Stefan de Vrij (i Lazio) og ikke minst Ruud Gullit.

Best kjent i eget land er nok supporterne. Klubben blir kalt folkets klubb og har stor støtte over hele Nederland. Mest kjent er nok deres Klassieker mot Ajax. Hvert møte dem imellom er gjenstand for trefning blant fansen, i større eller mindre grad, og det foregår til tider usmakelige sangvekslinger mellom de to leirene. Det inneholder alt fra jødehets (mot Ajax) til simulering av bombefly (mot Feyenoord – som skal illustrere bombingen av havnebyen våren 1940).Feyenoord-14-15-Home-Kit-3

Undertegnede kan bare gjette på at kampen vil være noe spesiell for Kevin Strootman, da han ble fostret opp i naboklubben Sparta Rotterdam.

I fjor endte laget på en imponerende andre plass under Ronald Koemans ledelse, etter at laget hadde den verste ligastarten i klubbens historie. Etter Koemans overgang til Southampton, overtok tidligere Shalcke 04 og PSV manager Fred Rutten. Han klarte ikke å kvalifisere Feyenoord til Champions League, da de røk ut mot Besiktas.

Foran denne sesongen mistet laget flere sentrale spillere som bla. Janmaat (Newcastle), de Vrij (Lazio), Martins Indi (Porto) og Graziano Pellé (Southampton). Uten å ha den sprekeste økonomien har ikke laget klart å erstatte de internasjonale stjernene sine, men ligger ikke dårlig an, med sin nåværende 4. plass.

Alt i alt skal trekningen være overkommelig for Roma, som starter hjemme torsdag 19. februar. Returoppgjøret finner sted 26. samme måned.

Øvrige kamper:

Aalborg – Club Brugge
Ajax – Legia
Anderlecht – Dynamo Moskva
Celtic – Inter
Dnipro – Olympiakos
Guingamp – Dynamo Kiev
Liverpool – Besiktas
PSV – Zenit
Sevilla – B. Mönchengladbach
Torino – Ath. Bilbao
Tottenham – Fiorentina
Trabzonspor – Napoli
Villarreal – Salzburg
Wolfsburg – Sporting
Young Boys – Everton

Tekning for 1/8-delsfinalene vil foregå fredag 27. februar 12:00 i Nyon, og da er det bare å håpe Roma vil være på en av lappene i en av de 16 kulene.

kevinsparta (2)

Kevin Strootman i Sparta 2007/08

Et bra reisetips vil være å ta turen til Nederland for returoppgjøret på de Kuip, for så å få med seg Sparta mot Jong FC Twente på fredagskvdelden. For dem som ikke har hatt gleden, er Nederland en flott plass å få med seg fotball!