Spillervurderinger Genoa

Morgan De Sanctis – 6.5: Har ikke en veldig travel dag på jobben. Er ikke veldig bra med beina og ble ofte stressa da han fikk tilbakespill på det humpete gresset, løste det noen ganger dårlig, andre ganger greit. Bra med i feltet.

Maicon – 7.5: Det er som Walter Sabatini sa; det er et Roma uten Maicon og så er det et Roma med Maicon. Uhyre viktig for Roma, først og frems offensivt. Rolig med ball, vet hvilken bevegelse han skal spille på, når han skal forsere og når han skal holde igjen. Flott assist til Nainggolan. Vital.

Mapou Yanga-Mbiwa – 6.0: Fått ros for pasningsspillet sitt her tidligere, men i dag ble det en del bom som førte til at Genoa kunne angripe mot et Roma i ubalanse. Har også et litt perifert forhold til forsvarslinje som konsept. Gir som vanlig ikke ved døreen i duellspillet.

Davide Astori – 6.0: Rolig med ball igjen, men også han setter De Sanctis på noen unødvendige prøver. Heller ikke han den store organisatoren, så det føles alltid litt shaky ut. Brukbart i duellspillet.

José Holebas – 6.5: Villig med fremover og har også bra kontroll bakover. Unntaket var da han ramlet i en duell på tampen, noe som førte til at Genoa kom igjennom på siden. Med rette hissig etter kampslutt.

Seydou Keita – 6.5: Rolig og tydelig med ball, til tross for ujevnt underlag. Kan veggspille seg ut av en telefonkiosk.

Radja Nainggolan – 8.5: Nok en gang Romas beste og viktigste spiller. Vanvittig forflyttningsevne og herlig timing i taklingene. Tilfører laget energi. Teknikk fra øverste hylle da han sendte Roma i føringen.

Miralem Pjanic – 6.5: Igjen litt usynlig, men en god del gode pasninger når det til tider er vidåpent i Genoa-forsvaret. Kunne tatt enda mer kommando.

Alessandro Florenzi – 7.0: Jobber og sliter som vanlig, men viser også prov på eminent teknikk. Istedenfor å klarere et Genoa-innlegg der han er vendt mot eget mål, slår han ballen elegant over seg selv med én berøring før han setter i gang angrepet som ender med straffe. Snytt for assist da Iturbe bare skulle pannebraske ballen i mål.

Gervinho – 6.0: Touchet satt ikke helt for Gervinho og måtte jage en del av sine egne baller. Kom seg i en del gode posisjoner, men det ble totalt sett for få farligheter ut av det.

Adem Ljajic – 6.0: Burde vært høyere, men får naturlig nok trekk for å brenne straffespark. Har også en filming som stod til nei i stil. Men utover dette viser han at han er i god form enda, kunne ha scoret i andre omgang, men fikk ikke nok trykk bak avslutningen.

Francesco Totti (13′) – N/A: Nektet å ta kapteinsbindet fra Keita (er vel heller ikke lov), som seg hør og bør. Fikk ikke satt sitt preg på kampen.

Juan Manuel Iturbe (7′) – N/A: Burde ha scoret på overlegget fra Florenzi, men gjorde typisk nok, hans form tatt i betraktning, ikke det.

Rudi Garcia – 7.0: Startet uten en klar spiss og dermed en meget dynamisk angrepstrio. Det fungerte godt og Genoa-forsvaret ble strukket både i den ene og andre retningen i første omgang. Sender laget utpå i annen med intensjonen om å punktere kampen, men spillerne hans svikter foran mål. Roma fikk en del opplagte muligheter i boks, kanskje kunne Mattia Destro fått sjansen til å skyte to av de over før han eventuelt traff.