Roma bøtelagt og Garcia suspendert etter angivelig basketak

AS Roma er bøtelagt og Rudi Garcia blitt ilagt to-kampers karantene etter et angivelig basketak med kampfunksjonær under lørdagens oppgjør i Genoa.

Rudi+Garcia+Roma+v+Genoa+CFC+Serie+I-sRVaJv-PFl

Den italienske avisen «Il Tempo» kunne idag melde at Garcia hadde fosøkt å klapse til en kampfunksjonær i kjølevannet av 1-0 spillet, lørdag.

Lega Calcio kunne idag bekrefte at Garcia vil få en to-kampers karantene for sine handlinger.

«Romatrener Rudi Garcia vil bli suspendert i to runder, med øyeblikkelig virkning for aggresiv og skremmende adferd i en konfrontasjon med en funksjonær.» Uttalte Lega Calcio’s faglige utvalg idag.

Klubben ble bøtelagt 20 000 € for å unnlate å samarbeide i granskingen av hendelsen, mens forsvarsspiller Jose Holebas vil bli suspendert for å ha gjort hånlige glis mot Genoa-fansen.

Genoa på sin side er blitt bøtelagt 30 000 € for voldelig oppførsel av fans, boten er redusert fra et høyere beløp med bakgrunn i klubbens samarbeid og vilje til å peke ut gjerningsmennene.

Genoa-spilleren Diego Perotii er ilagt en tre kampers karantene etter at videobevis viser at argentineren sparker en romaspiller på slutten av kampen.

Roma-direktør Mauro Baldissoni er i fuore etter at klubben har blitt bøtelagt og Garcia ilagt karantene.

«Vi er veldig overasket, dessverre er det ikke første gang forbundet har gjort dette, vi er lei av at lovgiverne innsnevrer regelverket mer og mer så fort Roma er involvert.»

«Det ser ut som at vår trener er blitt diskvalifisert på grunnlag av uttalelser gjort spontant av en Genoa-funksjonær, uten at disse påståtte handlingene er blitt observert av hverken dommerne eller av den føderale påtalemyndigheten.»

Uttalte Baldissoni til RomaTV.