Nytt rundt Stadio della Roma

Den romerske borgemesteren Ignazio Marino var innom Radio Roma i dag for å snakke om byggingen av Romas nye stadion. Dette er i forbindelse med en pågående byrådsutredelse som har som oppgave å  bestemme hvorvidt  de skal godkjenne byggeplanene som har blitt foreslått av James Pallotta & co. Disse planene innebærer at det første spadetaket skal taes en gang på vårparten i 2015.

Selv om det har vært mye snakk om komplikasjoner rundt denne godkjenningen, virket Marino stort sett optimistisk. Dette selv om de fleste spørsmål kun ble delvis besvart, som seg hør og bør fra en lokalpolitiker. Imidlertid var han klar på at han ser på prosjektet som noe positivt for byen som helhet: «Et prosjekt som Romas stadion vil tilføre kapital fra utlandet inn i byen vår, pluss at selve byggeprosjektet vil føre med seg 3000 arbeidsplasser. Det er dette vi trenger i denne byen».

I utgangspunktet skal konklusjonen på byrådets vurderinger være klare før jul.

Noen nye illustrasjoner har også blitt sluppet de siste dagene, til inspirasjon til de som har lyst til å drømme seg fremover til (trolig tidligst) 2017:

asr_11 asr_22 asr_25