Roma ringer julen inn mot Milan

Lørdag kveld er det duket for et klassisk oppgjør når AS Roma tar imot AC Milan på Stadio Olimpico. Etter sliteseieren mot Genoa forrige helg, hvor både Rudi Garcia og José Holebas dro på seg suspensjoner (som de har anket), står Roma ovenfor en meget viktig oppgave i 2014s siste Roma-kamp. Juventus tok seg nemlig greit av Zemans Cagliari torsdag kveld, og har dermed en fire poengs luke ned til Roma før Totti og co. skal møte de røde og hvite fra motehovedstaden.

Roma har som kjent hatt voldsomme skadeproblemer denne sesongen, men det ser ut til å ha kommet seg betraktelig. Skorupski og Ucan sliter med noe rusk, uten at det svekker Romas sjanser for seier voldsomt. Holebas sin suspensjon gir derimot Garcia litt hodebry ettersom Ashley Cole så til de grader har til gode å overbevise. Engelskmannen har sågar blitt ryktet bort fra klubben en godt stund, med både MLS og Crystal Palace som mulige destinasjoner. Hans agent har derimot benektet at det er hold i ryktene og sier tvert imot at Cole trives utmerket i Italia og har fokus på å jakte Scudetto med Roma. Dersom Garcia ikke ønsker å benytte Cole fra start mot Milan blir det trolig Vassilis Torosidis som tar venstrebacken. I tillegg er Davide Astori og Miralem Pjanic suspenderte.

Leandro Castan er naturlig nok fortsatt ute, mens Kostas Manolas bør være veldig klar etter at han ble hvilt mot Genoa. Dermed blir stopperparet Yanga-Mbiwa og Manolas. Maicon tar høyrebacken.

Strootman ser fortsatt ut til å være et stykke unna kampklar og med Pjanic suspendert betyr det trolig en midtbanetrio bestående av De Rossi, Keita og formspiller Radja Nainggolan. På topp virker Ljajic, Totti og Gervinho mest sannsynlig.

Milan har flere magre år bak seg og ble lett bytte i tilsvarende oppgjør forrige sesong da Roma vant 2-0. Siden den gang har Clarence Seedorf blitt byttet ut med ex-målsnik Pippo Inzaghi. Han har fått en noe ustabil start, men Milan har tidvis vist gode tendenser, spesielt ved de anledninger tidligere Roma-spiller Jeremy Menez har hatt dagen. I sum betyr dette at Milan foreløpig befinner seg på en 7. plass med 24 poeng, 11 poeng bak Roma.

Alex er nettopp tilbake fra skade, mens De Sciglio, Abate, Van Ginkel og Rami alle er utilgjengelige.

Rudi Garcia hadde følgende å si om Milan på fredagens pressekonferanse:

Vi vet at Milan er et godt lag. Det er årets siste kamp og vi vil gjøre alt i vår makt for å kunne legge tre poeng under juletreet. Milan har byttet trener og noen spillere, men vi snakker fortsatt om Milan. Men vi må spille vårt spill, og vi viste i Genoa at vi kan spille bra fotball, selvom vi må bli mer effektive foran mål. Laget er i bra stand både fysisk og psykisk, og vi er i stand til å gi alt vi har.

I utganspunktet er både Holebas og Garcia suspendert. Dette kan dog endre seg før kamp ettersom anken nå behandles. Det ser lyst ut for Garcia, etter at verten som anklaget ham for slag etter forrige helgs kamp skal ha korrigert forklaringen sin kraftig. Vi kommer tilbake med mer når vi vet noe mer om saken.

Sannsynlige lagoppstillinger:

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Torosidis; De Rossi, Nainggolan, Keita; Gervinho, Totti, Ljajic

MILAN (4-3-3): Lopez; Bonera, Zapata, Mexes, Armero; Poli, De Jong, Montolivo; Honda, Menez, Bonaventura

Kampstart er 20.45 og oppgjøret kan bivånes på Cmore Fotball.

SISTE: Josè Holebas sin suspensjon har blitt opphevet og han kan dermed spille kampen mot Milan. Det har også blitt besluttet at Rudi Garcia kan sitte på benken ettersom anklagene mot ham skal etterforskes ytterligere for å finne ut om straffen skal opprettholdes. Begge er dermed med mot Milan!